Mobile · Operateri

Vip i Samsung predstavili Vip izazov3 za razvoj lokalno primenljivih mobilnih aplikacija

Konkurs Vip Izazov3 sada je otvoren za Android, bada i Windows Phone 7 mobilne platforme, sa ukupnim nagradnim fondom od 40.000 evra. Vip mobile i Samsung danas su najavili jedinstveni konkurs za razvoj domaćih mobilnih aplikacija Vip izazov3. Nakon uspeha konkursa Vip Android izazov 1.0 i 2.0, cilj novog konkursa je da inspiriše i stimuliše talentovane programere da nastave da razvijaju aplikacije za potrebe domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme.

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Samsung, Vip osim za Android otvara konkurs i za dve potpuno nove mobilne platforme: badaWindows Phone 7, približavajući ih domaćim programerima i pripremajući lokalno tržište na novo korisničko iskustvo.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri se takmiče za tri kategorije nagrada:

Najbolje aplikacije: dodeljuju se odlukom stručnog žirija za tri najbolje aplikacije na svakoj od platformi, i uključuju dve novčane nagrade, od 3.000 i 1.000 evra, i jedan smartphone najnovije generacije.

Najbolje studentske aplikacije: žiri će autore tri najbolje studentske aplikacije nagraditi angažovanjem na projektima u Vipu u trajanju do šest meseci.

Nagrade programera: programeri, učesnici sva tri Vipova konkursa, će svojim glasovima odabrati najbolju aplikaciju na svakoj od platformi, a njihovi autori će biti nagrađeni novčanim nagradoma od po 1.000 evra.

Uz obezbeđivanje kontinuirane podrške zajednici programera u Srbiji, poseban fokus konkursa Vip izazov3 biće na edukaciji mladih programera, pre svega studenata. Tokom prve faze, predviđene za edukaciju učesnika, biće organizovana predavanja Vip-ovih i Samsung-ovih stručnjaka na nekoliko fakulteta o razvojnim alatima i tržištima aplikacija.

Ukupan nagradni fond konkursa Vip izazov3 iznosi 40.000 evra.

Programeri se mogu registrovati na konkurs od 16. decembra do 1. marta, putem sajta http://izazov3.vipmobile.rs, a dovršene aplikacije je potrebno poslati do 1. aprila. Dodela nagrada pobednicima konkursa biće održana u maju.

Leave a Reply