Mobile · Operateri

Vip i Vodafon intenziviraju ekskluzivno strateško partnerstvo

Vip mobile i Vodafon, vodeća međunarodna grupacija iz oblasti mobilnih komunikacija u svetu, danas su svečano najavili da će intenzivirati svoje ekskluzivno strateško partnerstvo.

Vipovi korisnici će se pridružiti Vodafonovoj globalnoj zajednici koja trenutno ima više od 520 miliona članova širom sveta: krajem 2007. godine Vodafon je imao preko 252 miliona korisnika u 25 zemalja na 5 kontinenata u kojima ima direktne investicije. Vodafon je dodatno prisutan i na 41 partnerskom tržištu, sa 270 miliona korisnika u više od 60 zemalja.

Vodafon je najavio da će u Srbiji sarađivati ekskluzivno sa kompanijom Vip mobile.

“Srbija je važno tržište telekomunikacija u Evropi koje se ubrzano razvija. Zato nam je drago što je Vodafon sada, kroz partnerstvo sa Vipom, u mogućnosti da ovdašnjim korisnicima ponudi kompletnu paletu internacionalnih proizvoda i usluga. Zadovoljni smo dugoročnom, veoma dobrom saradnjom sa mobilkom austria grupom, koja je poznata kao lider u inovacijama i po primeni visokih standarda poslovanja, i drago nam je što sada našu saradnju proširujemo i na Srbiju“, rekao je Pol – Gerhard Itjeshorst, izvršni direktor Vodafona za partnerska tržišta.

Vip je prvi operater u Srbiji koji je ponudio Blackberry® iz Vodafona u decembru 2007. godine.

“Parnerstvo Vipa i Vodafona donosi mnoge pogodnosti korisnicima. Ono spaja iskustvo vodeće međunarodne grupacije u oblasti mobilnih komunikacija u svetu i Vipovo poznavanje lokalnog tržišta, tako da će korisnici uživati u najboljem od oba sveta“, rekao je Alexander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, Vipovim korisnicima će u budućnosti biti ponuđene još inovativnije usluge i ekskluzivni telefoni, a imaće i pristup Vodafonovoj mreži međunarodnog rominga.
Kako je objašnjeno na današnjoj konferenciji za novinare, oba partnera nastaviće da posluju kao nezavisne kompanije, ali Vip ima ekskluzivno pravo da svojim korisnicima nudi Vodafonove proizvode i usluge.
Nekoliko članica mobilkom austria grupe, kao što su mobilkom austria (Austrija), Vipnet (Hrvatska), Mtel (Bugarska) i Si.mobil (Slovenija) već su sklopile partnerstvo sa Vodafonom.
Vip mobile će dodati Vodafonov logo na sve proizvode i usluge koje bude nudio srpskom tržištu kao rezultat ovog partnerstva.

Leave a Reply