Mobile · Operateri

“Vip mobile” implementirao NGIN mrežu

„Vip mobile“ mobilni operator u Srbiji i član „Mobilkom Austria grupe“, objavio je da je  implementirao inteligentnu mrežu (NGIN; Next Generation Intelligent Network). Ovo rešenje je isporučila kompanija  Kapsch CarrierCom“. Inteligentna  mreža  će se u početku koristiti za upravljanje Vip mobile ”pripejd saobraćajem”, a takođe predstavlja i osnovu za pokretanje novih usluga.

NGIN rešenje zasnovano je na jNetX platformi za pružanje konvergentnih usluga (Convergent Service Delivery Platform) koja koristi Java telekomunikacione aplikacije (JAIN) kao okruženje za razvoj i pokretanje NGIN usluga. Upotrebom ove tehnologije kompanija “Kapsch CarrierCom“ implementirala je niz NGIN usluga u „Mobilkom Austria grupi“, kao što su okvir rešenja za online naplatu (Online Charging Framework) i složeni sistemi prevođenja brojeva (Number Translation), a uz to pruža i sve usluge neophodne za uspešno puštanje sistema u rad.

”Kompanija Vip mobile posvećena je tome da obezbedi najbolje iskustvo korisnicima u Srbiji. Obećali smo da ćemo im pružiti najbolji kvalitet za njihov novac stoga je za naš uspeh ključno da iskoristimo sinergiju koju imamo u okviru grupe da bismo pružili Mobilkom Austria kvalitet na ovom izuzetno konkurentnom tržištu. Vip mobile je treći operator koji sledi NGIN strategiju Mobilkom Austria grupe. Zahvaljujući prednosti postojećeg znanja i iskustva, uspeli smo da NGIN rešenje pripremimo za upravljanje saobraćajem korisnika za samo tri meseca, a u tom periodu smo ga i prilagodili zahtevima lokalnog tržišta”, objasnio je Darko Parun, izvršni direktor za tehnološki razvoj kompanije Vip mobile.

Leave a Reply