Najavna pres konferencija 12. BDF_Majkl Davenport. Aja Jung, Ivan Tasovac i Andreas Graf
Mobile

Vip mobile podržava Dvanaesti Beogradski festival igre

Atraktivni naslovi renomiranih plesnih kompanija od 23. marta do 9. aprila u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Vršcu

Dvanaesti Beogradski festival igre zvanično je najavljen danas, na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Od 23. marta do 9. aprila, uz podršku kompanije Vip mobile, publika u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Vršcu će biti u prilici da vidi neke od najnovijih ostvarenja svetske plesne scene.

Najavna pres konferencija 12. BDF_Majkl Davenport. Aja Jung, Ivan Tasovac i Andreas Graf

Najavna pres konferencija 12. BDF_Majkl Davenport. Aja Jung, Ivan Tasovac i Andreas Graf

Festival su najavili Maja Gojković, Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije, Ivan Tasovac, ministar kulture Republike Srbije, Majkl Davenport, ambasador Delegacije EU u Srbiji, Aja Jung, direktorka  Beogradskog festivala igre, kao i Andreas Graf, direktor/CFO u kompaniji Vip mobile. Prisutnima su se obratili i ambasadori i predstavnici kulturnih centara zemalja učesnica.

Ovogodišnji Beogradski festival igre otvoriće londonski Teatar Sadlers Vels predstavom „Milonga“, dok će se narednih dana u okviru atraktivnog programa publici predstaviti Kompanija Inbal Pinto, Kompanija 7273, Balet Trokadero od Monte Karla, Balet Visbaden i mnogi drugi.

Tokom osam godina partnerstva kompanije Vip mobile i Beogradskog festivala igre, realizovani su različiti projekti u cilju razvoja umetničke igre u Srbiji, među kojima je i nagrada „Vip poziva”. Ovo priznanje se dodeljuje domaćim umetnicima za ostvarenu uspešnu karijeru u inostranstvu, a laureat nagrade „Vip poziva” za 2015. godinu je dugogodišnji prvak Nacionalnog baleta Kanade i umetnički fotograf Aleksandar Antonijević.

Program možete pogledati na sajtu Beogradskog festivala igre:

http://www.belgradedancefestival.com/index.php/program.

Leave a Reply