Mobile · Operateri

VIP mobile pokrovitelj festivala igre

Peti Beogradski festival igre zvanično je najavljen danas, na tradicionalnoj konferenciji za medije u Skupštini grada. Domaćin konferencije bila je Radmila Hrustanović, zamenica gradonačelnika Beograda, a govorili su Aja Jung, direktor i selektor festivala i Alexander Šperl, predsednik Upravog odbora kompanije Vip mobile, generalnog sponzora festivala. Konferenciji su prisustvovali i ambasadori i predstavnici kulturnih centara zemalja učesnica koji su se takođe obratili prisutnima.

“Beograd će biti ponosan domaćin najznačajnijih baletskih i plesnih kompanija iz Italije, Francuske, Izraela, Velike Britanije, SAD, Kine, Slovenije, Holandije i Švajcarske”, izjavila je Radmila Hrustanović.

Aja Jung je navela da su mnoge svetski poznate plesne kompanije potvrdile učešće u na festivalu. ,,Izuzetan događaj za srpsku prestonicu predstavlja i prvo gostovanje Baleta milanske Skale na svečanom otvaranju 4.aprila u Centru Sava. Uložili smo ogromne napore kako bismo ih doveli ovde i tako na najlepši mogući način obeležili petogodišnjicu našeg festivala’’.
’’Beogradski festival igre kao internacionalni događaj zavidnog umetničkog dometa pozicionira srpsku prestonicu među najznačajnije centre kulture u regionu. Igra je jedan od najuniverzalnijih oblika komunikacije, koji zahteva originalnost, inovaciju i težak rad pa se na taj način savršeno uklapa sa Vipom, našim duhom i kulturom.”, izjavio je ovom prilikom Alexander Šperl.
Devet gostujućih baletskih i plesnih kompanija se sastoje od preko 300 ljudi, umetnika, tehničara i administrativnog osoblja. Svi oni potrudiće se da obezbede nezaboravno iskustvo za preko 12.000 posetilaca festivala, koliko ih se očekuje na predstavama u Sava Centru, Beogradskom dramskom pozorištu i Madlenijanumu.
Festival će i ove godine biti održan pod visokim pokroviteljstvom Međunarodnog saveta za igru pri UNESCO, a realizaciju programa festivala podržavaju Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda, kao i ambasade i kulturni centri zemalja učesnica.

Leave a Reply