Mobile

Vip mobile: porast prihoda 4,1% u prvoj polovini 2014.

Vip je tokom prvih šest meseci ove godine ostvario ukupne prihode od 11.8 milijardi dinara  što je porast po uporedivoj osnovi od 4.1% u odnosu na isti period 2013. godine. Tokom drugog tromesečja ove godine prihodi kompanije po uporedivoj osnovi porasli za 4.8% do iznosa od 6.1 milijardi dinara. Koristeći isto poređenje, šestomesečna dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) na kraju juna veća je za 4.3% i iznosi 3.6 milijardi dinara, dok je tokom drugog tromesečja zabeležena dobitod 1.8 milijardi dinara,  6.5% više u odnosu na prošlu godinu.

Tokom prvih šest meseci broj Vipovih korisnika uvećan je za  7% na više od 2 miliona, a tržišno učešće kompanije je dostiglo 22%.

vipzasve

,,Vip je tokom drugog tromesečja zabeležio solidne poslovne rezultate, ali i manji rast od očekivanog na šta su u najvećoj meri uticale katastrofalne poplave  koje su u maju zadesile građane i privredu. Uložili smo velike resurse kako bi u rekordnom roku osposobili signal mobilne mreže za korisnike na poplavljenim teritorijama i uputili neophodnu podršku ugroženima u vidu besplatnog mobilnog saobraćaja, kao i finansijsku i humanitarnu pomoć. U drugoj polovini godine nastavljamo da unapređujemo Vip mrežu i našu ponudu, a ostajemo posvećeni i daljem rastu kompanije u svim oblastima poslovanja.’’, izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile.

Do kraja 2014.  Vip će uložiti više od 23 miliona evra u modernizaciju i unapređenje svoje mreže širom Srbije. U okviru ovog projekta postavlja se  više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica u manjim mestima i duž glavnih saobraćajnica, a operater modernizuje svoju mrežnu opremu na preko 550 lokacija u 21 gradu kako bi korisnicima obezbedio bolje pokrivanje signalom i kvalitetniju uslugu, uz brži internet na mobilnim uređajima.

vip

Vip mobile ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od novembra 2006. do kraja juna 2014. godine u poslovanje uložio skoro 818 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Samo tokom prvih šest meseci ove godine, Vip je investirao 16.8 miliona evra najvećim delom u sopstvenu mrežu i korisničku podršku.
Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je u prvom polugodištu 2014. godine ostvarila prihode od1.939miliona evra. Grupa posluje u 8 zemalja regiona, zapošljavaoko 16.000 stručnjaka i ima oko 23 miliona korisnika.

Leave a Reply