Mobile · Operateri

Vip objavio uspešnu 2007. godinu

Vip mobile je danas predstavio aktivnosti kompanije u 2007. godini i ukazao na najznačajnije uspehe postignute za samo 6 meseci komercijalnog rada. Za pola godine Vipu se pridružilo 508.852 korisnika. U ovom kratkom periodu lansirane su pripejd i postpejd ponude, kao i ponude za male i srednje poslovne korisnike. Uz to, Vip je prvi na srpsko tržište uveo BlackBerry® iz Vodafona. Kao najveća grinfild investicija, Vip je u 2007. uložio 99,4 miliona u poslovanje, zaposlio više od 445 lokalnih stručnjaka i otvorio 20 vlastitih prodajnih centara. Vip je ispunio i zahteve iz licence u vezi sa pokrivanjem teritorije Srbije svojom mrežom i signalom u 2007. godini.

“Veoma sam zadovoljan što je, za samo 6 meseci poslovanja, već više od pola miliona korisnika izabralo Vip. Zahvaljujemo korisnicima na poverenju i srdačnoj dobrodošlici. To nam je velika podrška da i u buduće izlazimo u susret njihovim potrebama na najbolji mogući način.” – izjavio je Alexander Sperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Vipov udeo na tržištu je na kraju 2007. dostigao gotovo 6%.

U ispitivanju urađenom na reprezentativnom nacionalnom uzorku, koje je sprovela agencija za istraživanje tržišta Stratedžik marketing, 78% ispitanika je izjavilo da je Vipov dolazak doveo do pozitivnih promena na tržištu mobilnih komunikacija. Njih 71% smatra da zahvaljujući Vipovom početku rada sada imaju bolji izbor u domenu usluga mobilne telefonije.

“Ovi rezultati pokazuju da je nova, prava alternativa dobrodošla na tržištu i da smo obavili dobar posao i održali naše obećanje da ćemo pokrenuti srpsko tržište. Kao jedan od najbrže izgrađenih mobilnih operatera u svetu, naš tim je uspeo i da u rekordnom roku lansira kompletnu lepezu usluga.” – zaključio je Alexander Sperl.

Vip je u 2007. započeo svoj dugoročni investicioni program uloživši ukupno 99,4 miliona evra samo u toj godini.
“Naše značajno investiranje u 2007. je pre svega bilo koncentrisano na izgradnju mreže, kupovinu IT opreme, otvaranje prodajnih centara i ulaganje u zaposlene. To ukazuje na našu dugoročnu posvećenost ovom tržištu i veru u njegov potencijal. U prvih nekoliko godina planiramo da investiramo ukupno 250 miliona evra. Ovo Vip čini najvećom grinfild investicijom u Srbiji do sada.” – dodao je Roland Haidner, finansijski direktor Vip mobile.

Vip mobile je član mobilkom austrija grupe, koja je danas u Beču izvestila o svojim ukupnim poslovnim rezultatima u 2007. godini, koji govore o prihodu od 3,035.1 miliona evra, o dobiti pre kamata i poreza (EBITDA) u iznosu od 1,177,6 miliona evra i operativnoj dobiti (EBIT) od 637,5 miliona evra. Grupa uslužuje 15.4 miliona korisnika u 8 zemalja, uključujući i nove članove iz Srbije i Makedonije, kao i poslednje pripajanje MDC (Belorusija).

Potpuni  rezultati poslovanja mobilkom austrija grupe, uključujući i Vip mobile, mogu se naći na http://www.telekomaustria.com/ir/annual-reports.php

Leave a Reply