Mobile · Operateri

Vip studentima uručena priznanja i nagrade

U danu punom simbolike, na Dan studenata, kompanija Vip mobile je, na svečanom prijemu organizovanom u čast finalista projekta “Budi Vip student”, uručila priznanja najboljima, ali i nagrade svim studentima koji su učestvovali u finalu. Nagrade je uručio Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile, sa članovima Upravnog odbora, Rolandom Haidnerom i Darkom Parunom. Događaju su prisustvovali Aleksandra Smiljanić, ministarka za za telekomunikacije i informatičko društvo, članovi žirija Slobodan Laketa, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informatičko društvo i Galjina Ognjanov, docent na Ekononomskom fakuletu, kao i Nevenka Žarkić Joksimović, dekan Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Slobodan Gvozdenović, dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Katić, prodekan Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i Đorđe Paunović i Aleksandar Nešković, profesori Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

U svečanoj, ali opuštenoj atmosferi, uz opšte oduševljenje svih jer su se ponovo, nakon finala u hotelu “Babe”, našli na okupu, studenti su uživali u druženju, razmeni pozitivnih utisaka o odličnoj organizaciji projekta, sjajnoj ekipi, zanimljivim zadacima i motivišućoj atmosferi u finalu. Najboljih 20 studenata od kompanije Vip mobile na poklon je dobilo specijalna priznanja, mobilni telefon Nokia Express Music 5310, Vip postpaid SIM kartice i članske karte Vip kluba u okviru koga će imati priliku da slušaju predavanja domaćih i stranih predavača i stručnjaka iz oblasti telekomunikacija. Svi ostali učesnici finala na poklon su takođe dobili mobilni telefon Nokia Express Music 5310, prepaid SIM kartice i članske karte Vip kluba.

“Projekat je bio jako uspešan, a kandidati izuzetni. Pokazali su izvanredno znanje, snalažljivost, upornost, talenat i kreativnost. Čestitao bih svim učesnicima i naglasio da proces selekcije nije bio ni malo lak jer su svi kandidati bili odlični. Vip studenti biće nagrađeni školarinom za nastavak studija na matičnom fakultetu, plaćenom dvomesečnom letnjom praksom u kompaniji Vip mobile, posetom centrali mobilkom austria grupe u Beču i jednom od Tehničkih fakulteta Univerziteta u Beču i, kao što vidite, Vip SIM karticama i telefonima. Smatramo da je konkurs bio i više nego uspešan i planiramo nastavak projekta i naredne akademske godine” – rekao je Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile i zahvalio se Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo koje je od samog početka podržalo projekat, svim univerzitetima i fakultetima čiji su studenti imali pravo učešća i medijima koji su akciju ispratili.

Najboljih 20 studenata odabrano je na osnovu rezultata postignutih u sva tri kruga procesa selekcije, a presudnu ulogu, prema obrazloženju odluke žirija, imali su prosek na studijama, ocena eseja, opšti utisak sa intervjua, rezultati vežbi, testova i “studije slučaja” u radionicama tokom finalnog vikenda organizovanog u hotelu “Babe”, kao i posedovanje stipendije druge kompanije ili institucije. Odluku žirija su potpisali predstavnici kompanije Vip mobile na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Aleksandrom Šperlom, Slobodan Laketa, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informatičko društvo i Galjina Ognjanov, docent Ekonomskog fakulteta Beogradskog univerziteta. Vip stipendije dobilo je devet studenata Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, šest studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dva studenta Saobraćajnog, i po jedan student Elektrotehničkog, Mašinskog i Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Leave a Reply