Mobile · Telekomunikacije

Vodafone UK izabrao Ericsson za održavanje i operativnu podršku mreži

Vodafone UK i Ericsson objavili su sedmogodišnji ugovor vezan za održavanje i rad 2G i 3G radio pristupnih mreža britanskog operatora. Ovim ugovorom dogovoren je i prelazak 350 zaposlenih u Ericsson planiran početkom maja.

Jeni Mundy, član poslovodstva Vodafone UK odgovoran za tehnologiju izjavio je: “Ovaj ugovor smatramo strateškim i dugoročnim odnosom koji će nam koristiti u operativnom i finansijskom području, što će nam, tokom vremena, omogućiti investiranje uštede u isporuku novih proizvoda i usluga našim kupcima. Ericsson je stručnjak u ovom području i odigraće ključnu ulogu u zadržavanju visokog kvaliteta naše mreže – što naši korisnici i očekuju”.

Uz pomoć ekonomije razmera, najkvalitetnijih alata, metoda i procesa, te efikasnim dodeljivanjem resursa, Ericssonove upravljane usluge podržavaju poslovne partnere poboljšavanjem mrežnih performansi i kvalitetom usluga prema krajnjem korisniku uz istovremenu uštedu u troškovima rada. Ericsson je lider u upravljanim uslugama sa 15-godišnjim iskustvom, a u Velikoj Britaniji je sa fiksnim i mobilnim operatorima potpisao mnoge ugovore u ovom području.

Leave a Reply