Mobile

Volvo predstavio mobilne aplikacije za iPhone i iPad

Volvo Cars pokreće aplikaciju za iPhone i iPad koja sadrži mnoštvo nadahnutih informacija o novom Volvu S60. Korisnik, na primer, može stilski urediti Volvo S60, pregledati video zapise, čitati vesti, pronaći ovlašćenog Volvo koncesionara i prijaviti se za test vožnju.

„Mnogo današnjih korisnika upotrebljava mobilne telefone i internet u potrazi za informacijama. Tim korisnicima zainteresovanim za naše modele sada im jednostavno omogućavamo da kroz otvoren prozor bace pogled u našu kompaniju“, napominje David Holecek, čovek odgovoran za digitalnu strategiju Volvo Cars korporacije.

S60 iphone big Volvo pokrenuo S60 aplikaciju za iPhone i iPad platformePored svih različitih funkcija koje nudi nova aplikacija valja istaknuti poseban pretraživački alat što koristi GPS funkciju unutar mobilnog telefona za lociranje i određivanje rute do najbližeg Volvo koncesionara.

Preko aplikacije moguće je rezervirsti i test vožnju, dok konfigurator aplikacije omogućava korisniku da osmisli izgled i osobine vlastitog Volvo S60 modela. Ove funkcije spojene su na informacije sa lokalnih tržišta te nude pristup poslednjim vestima iz Volva.

„U aplikaciju smo integrisali brojne jedinstvene funkcije poput, na primer, žiroskopa ugrađenog u mobilni telefon kako bi se omogućilo virtualno pregledanje unutrašnjosti vozila. Ukoliko kod kuće okrećete mobilni u različitim smerovima okreće se i slika kako bi vam stvorila utisak da se zaista nalazite unutar automobila“, objašnjava David Holecek.

Još više aplikacija za dodatne Volvo modele biće predstavljeno na Sajmu automobila u Ženevi, početkom marta. Ciljna grupa su potencijalni i postojeći kupci. „U nekim zemljama kupcima pretplatnicima na Volvo OnCall sistem već nudimo iPhone i Android aplikacije koje nadziru grejanje automobila. Uz to, testiramo i digitalno uputstvo za upotrebu u formi aplikacije“, otkriva David Holecek.

Uskoro će biti pokrenuta i iPad aplikacija koja sadrži Volvo Cars magazin za korisnike. Ova aplikacija će omogućiti pristup nekim sadržajima magazina, zajedno sa brojnim dodatnim funkcijama kao što su pregledanje slika i filmskog materijala.
Sve Volvo Cars aplikacije biće dostupne za besplatno preuzimanje preko Apple App Store. (motorblog.rs)

Leave a Reply