Mobile

Vruća Tablet jesen – brojni noviteti

Kraj leta označava početak takmičenja proizvođača u prodaji novih modela. Za neke već postoje informacije i konkretne najave, dok se za druge tek nagađa. Pogledajte najzanimljivije.

Lenovo Yoga 3
Kineska kompanija nije želela da otkriva mnogo informacija o svom novom uređaju koji će, poput starijih generacija, biti kombinacija tableta i računara. Naime, displej će moći da se okreće 360 stepeni, a ujedno će imati i kompletnu tastaturu. Pokretaće ga poslednja generacija Intelovog procesora, ali ostale specifikacije još nisu objavljene.
Datum lansiranja: početak jeseni.

Google Nexus 8
Nakon velikog uspeha kompanije Google sa uređajima nexus, svi željno očekuju novi tablet. Osim što će imati fullHD ekran od osam inča, mnogo više pažnje je posvećeno novoj verziji Androida, koji će doneti značajna poboljšanja u kvalitetu rada, kao i primetno drugačiji interfejs. Od novog nexusa 8 očekuje se da ostane u pristupačnom cenovnom rangu.
Datum lansiranja: avgust/septembar

HTC R12
Osim što se navode kao proizvođači novog nexusa, iz HTC-a su nevezano za to odlučili da predstave dva tableta sa operativnim sistemom Windows. Model R12 privlači mnogo više pažnje jer dolazi s displejom od 12 inča i 2K rezolucijom. Pored toga, pokretaće ga procesor od četiri jezgra, kao i dva gigabajta radne memorije. Posedovaće i kameru od 13 megapiksela sa zadnje strane.
Datum lansiranja: septembar.

iPad Air 2
Kompanija Apple ove jeseni donosi nekoliko novih modela. Osim telefona, interesovanje raste i kada se govori o drugoj generaciji iPad Air tableta. Dijagonala displeja će ostati ista – 9,7 inča, ali će on biti izrađen od novog safirnog stakla. Tu je i novi procesor koji će više štedeti bateriju, a kod dizajna očekuje se da bude još lakši i tanji u odnosu na prethodnika.
Datum lansiranja: septembar

Leave a Reply