Mobile · Operateri

WAC zajednica za veleprodaju mobilnih aplikacija nastavlja da raste

Zajednica za veleprodaju aplikacija (WAC), udruženje vodećih svetskih telekomunikacionih operatera posvećenih izgradnji otvorene platforme za aplikacije, nastavlja ubrzano da raste. Pored Telekom Austrija Grupe, neki od vodećih svetskih telekomunikacionih kompanija su među članocama-osnivačima, poput AT&T (SAD), China Mobile (Kina), NTT Docomo (Japan), Vodafone (UK), France Telecom (Francuska), Deutsche Telekom (Nemačka), Telecom Italia (Italija) and Telefonica (Španija). Hanes Amecrajter, predsednik UO Telekom Austrija Grupe i član UO WAC, zalaže se za što brži razvoj otvorene platforme za aplikacije koja korisnicima pruža veći izbor mobilnih aplikacija.

Broj WAC članica više nego udvostručen na 46

Zahvaljujući sve većem broju članica, Zajednica postaje sve važnija u okviru industrije, jačajući svoju posvećenost tome da se proces razvoja mobilnih aplikacija značajno pojednostavi. América Móvil, Bell Mobility, China Unicom i Orascom Telecom su među najnovijim članicama koje su se pridružile ovoj inicijativi.

Pored mobilnih operatera, kompanije koje su se pridružile Zajednici na nivou sponzora su Alcatel-Lucent, Accenture, Cap Gemini, Ericsson, Huawei, Qualcomm i Samsung. Sa ukupno 46 članova koji potiču iz različitih sfera telekomunikacija, Zajednica značajno osnažuje čitav eko sistem mobilnih komunikacija.

Predstavljena nova tehnička specifikacija za zajednicu programera

Zajednica za veleprodaju aplikacija je danas takođe najavila raspoloživost “WAC 1.0“ specifikacije, koja pruža tehničku osnovu za razvoj aplikacija za mobilne uređaje. Specifikacija se nalazi na www.wholesaleappcommunity.com. Članice Zajednice rade i na narednoj specifikaciji, koja će dalje razviti HTML5 i programski interfjes namenjem narednoj generaciji mobilnih telefona.

One thought on “WAC zajednica za veleprodaju mobilnih aplikacija nastavlja da raste

  1. srdjan

    Ma da, a zašto recimo imaju taj običaj da uzimaju 50% od SMS-a (odgovor: jer im se može). A sad kad uredjaji i aplikacije mogu da koriste Wi-Fi, VOIP i m-payment karticama i maltene funkcionišu bez operatera, osetili su da ipak ne bi bilo loše da budu “developer friendly”. ;)

Leave a Reply