Mobile · Mobilne aplikacije

Windows Mobile 6.5

Microsoft je napokon odlučio da značajnije promeni interfejs Windows Mobile operativnog sistema za smartphone uređaje. Prvi uređaji sa znatno unapređenim WM 6.5 očekuju se tokom jeseni

Popularnost smartphone uređaja je u stalnom porastu. Možete birati između Symbian, Windows Mobile, Mac OS X (iPhone) i po novom Android operativnog sistema. Od svih navedenih, Windows Mobile je do sada imao uverljivo najlošiji, neprilagođen interfejs (star oko pet godina), a i radi relativno sporo – u prkos stalnim poboljšanjima. Zbog toga danas gotovo svi proizvođači smartphonea sa WM operativnim sistemom koriste vlastite aplikacije za poboljšanje interfejsa.

Ipa,  novi Windows Mobile 6.5 bi trebao da to promeni. Pored poboljšanjia svih aplikacija sistema, uključujući mobilni Internet Explorer, integracije 3D API-a i bolje sigurnosti, novi inetrfej privlači najviše pažnje. U potpunosti je prilagođen korišćenju prstima kod ekrana osetljivih na dodir, što će znatno ubrzati osnovne radnje sa uređajem, ali i poboljšati dostupnost aplikacija koje su sada sakrivene u brojnim menijima. Windows Mobile 6.5 zahteva i (hardversk) Windows taster, a servis MyPhone je njegov integralni deo, pomoću kog možete downloadovati aplikacije proverene od Microsofta.

Leave a Reply