Mobile

Windows Phone 7 Bing Update + VIP najava

Windows Phone 7 je spremio veliki VIP događaj, koji je zakazao za 24. maj, na kojem nemamo pojma šta će objaviti, ali sudeći po boji pozivnice, Mango je, ipak naziv novog WP7 upgradea. No, dok ne dođe 24. maj i ne prođe velika najava, Bing nam donosi zanimljive novosti.

Dakle, Bing, ne baš popularna Windowsova alatka za pretragu i svaša još, na mobilnoj platformi dobiće nekoliko ekstra funkcija, koje bi mogle da budu vrlo popularne i korišćene. Kao prva nameće se pretraga, odnosno prepoznavanje muzike. Sve radi na principu istom kao i Shazam ili TrackID usluga, a za prodaju muzičkih melodija, pesama i tonova biće ponđen posrnuli Zune servis, koji Microsoft nastoji da oživi.

Druga zanimljiva opcija biće navigacija pomoću glasa u Bing Mapama, ali će postojati i neobična mogućnost diktiranja SMS poruka. Današnji telefoni obično umeju da vam pročitaju poruku, ne i na srpskom jeziku, ali Bing SMS servis omogućava vam da mu izdiktirate poruku, a on će je uredno prekucati i poslati na traženi broj. Poslednji servis koji vam predstavljamo jeste sposobnost kamere da skenira barkodove i ostale kodove koji sadrže različite informacije.

Microsoft se sprema, nadamo se da će do dolaska novih WP telefona biti potpuno spreman za boj sa Androidom…

Leave a Reply