Mobile

Xolo X900 prvi smart telefon na Intel Inside tehnologiji predstavljen na tržištu Indije

Intel korporacija i Lava International Ltd, jedan od najbrže rastućih proizvođača mobilnih telefona u Indiji, najavili su dostupnost modela Xolo X900, prvi smart telefon sa Intel inside tehnologijom. Uređaj će biti dostupan u prodaji od 23. aprila po ceni od približno 22000 INR.

Kompanija Lava najavila je dugoročno partnerstvo sa Croma nacionalnim lancem mega radnji sa potrošačkom elektronikom, za promociju i prodaju modela XOLO X900.

Partnerstvo kompanija Intel i Lava najavljeno je tokom Mobile World kongresa u Barseloni u februaru ove godine. Model XOLO X900 zasnovan je na Intel referentnom dizajnu i poseduje Intel® Atom™ procesor Z2460 sa Intel® Hyper Threading tehnologijom i podrškom za HSPA+ 3G povezivost.

Procesor 1.6 GHz Atom™ visokih performansi sa Hyper Threading tehnologijom donosi brzinu i multitasking performanse. Vrhunska grafika radnog takta od 400 MHz i podrška za video kodiranje u punom 1080p HD formatu čine ovaj telefon savršenim uređajem za zabavu omogućujući korisnicima realistično iskustvo u igranju igrica ili gledanju video sadržaja. Telefon poseduje i kameru rezolucije 8 megapiksela koja ima napredne karakteristike u slikanju fotografija, kao što je “burst” mod kojim se može slikati 10 fotografija za manje od jedne sekunde.

XOLO X900 se nalazi u elegantno dizajniranom kućištu i ima ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir dijagonale 4.03 inča , omogućujući oštar tekst i živahne boje. Za sada, telefon će pokretati Android Gingerbread operativni sistem, a u planu je i softverska nadogradnja na Android Ice Cream Sandwich platformu u skorije vreme. Intel tehnologija omogućuje vrhunske performanse korisničkog iskustva, podržano odličnim karakteristikama baterije koja obezbeđuje do 5 sati 3G krstarenja internetom, 45 sati reprodukcije zvuka ili 8 sati razgovora1.

“Kroz XOLO X900, sa zadovoljstvom tržištu Indije predstavljamo uređaj koji odgovara na potrebe onih kojima su brzina i performanse važni. Nakon uspeha feature telefona, uz preko 10 miliona zadovoljnih korisnika u prethodne 3 godine, XOLO će biti prepoznatljiv igrač u brzo rastućem segmentu smart telefona. Inicijalne oceme XOLO X900 telefona su bile veoma pozitivne, a nezavisna testiranja jasno ukazuju na činjenicu da, kada je reč o brzini i performansama, XOLO X900 predstavlja reper,” kazao je Vishal Sehgal, suosnivač i direktor kompanije Lava International.

“Prvi smart telefon sa Intel Inside tehnologijom sada je dostupan korisnicima u Indiji” kazao je Mike Bell, potpresednik Intel korporacije i generalni menadžer odeljenja za mobilne uređaje i komunikacije. “Granice personalnog računarstva se šire. Kako ulazimo na tržište Indije sa našim prvim smart telefonom
Koji je proizvela kompanija Lava, uređaj ne samo da prikazuje bogate mogućnosti i prednosti Intel računarstva, već naglašavaju i uzbudljive mogućnosti onoga što će tek doći.”

Komentarišući dugoročno partnerstvo sa kompanijom Lava, Ajit Joshi, MD i CEO kompanije Infiniti Retail Limited kazao je “Mi u kompaniji Croma veoma smo zadovoljni prilikom da sarađujemo sa kompanijama Intel i Lava kako bi ovaj zanimljiv proizvod sa uspehom predstavili tržištu. Težimo tome da ponudimo najnovije i najbolje proizvode prvi svojim korisnicima i ovo je korak baš u tom pravcu. Veoma smo optimistični u pogledu potencijala ovog novog proizvoda.”
Počevši od 23. aprila, XOLO X900 će biti dostupan za kupovinu u Croma i Xolo.in ponudi, za čim će uslediti dostupnost u drugim prodajnim lancima, opštoj prodaji i online prodavnicama početkom maja.

Leave a Reply