Mobile

XPERIA Play nezvanično

Sony Ericssonov gejming telefon po ko zna koji put je procureo u javnost. Jedna od novih stvari koje smo saznali jeste da uređaj poseduje 315 megabajta internog prostora za skladištenje fajlova, ali to i nije problem, jer Android odavno dozvoljava da se aplikacije instaliraju i na memorijsku karticu.

Kao što znamo od ranije, XPERIA Play koristi Qualcomm MSM8255 procesor. To je druga generacija Snapdragon procesora sa unapređenim grafičkim performansama zahvaljujući novog grafičkom procesoru Adreno 205.

Po nekim benchmarcima, XPERIA Play poseduje sličnu procesorsku snagu kao HTC Desire HD. Naravno, ovo je još uvek probni primerak, pa je moguće da se to promeni.

Na uređaju se instalirana nalazi i PlayStation Pocket aplikacija, koja služi za download ekskluzivnih igara na telefon. Do sada, servis nije pokrenut tako da još uvek nema igara za preuzimanje, što je i logično. Nažalost, ne zna se da li će XPERIA Play podržavati klasične mobilne igre i da li će imati PlayStation emulator.

Ono što ipak jako ohrabruje jeste da će većina PSP igara sa PlayStation Networka moći da se startuje i na XPERIA Playu.

Kako se očekuje, Sony Ericsson konačno  planira da predstavi ovaj telefon u februar na MWC 2011, a on bi trebao da se nađe u prodaji do juna 2011.

Leave a Reply