Mobile

Sony Xperia S – prvog Sony smart telefona

Xperia™ S, prvi smart telefon iz nove serije Xperia NXT– sledeće generacije smart telefona marke Sony, predstavljen je na konferenciji za štampu kompanije Sony uoči Međunarodnog CES sajma 2012. u Las Vegasu.

Novi Xperia S je Android smart telefon koji pruža neverovatan vizuelni doživljaj na ekranu visoke rezolucije i Sony HD iskustvo a 12MP kamera pravi fotografije za samo 1,5 sekundi od prelaska iz standby režima rada. Xperia S se takođe odlikuje snažnim 1.5GHz dvojezgrenim procesorom za brži rad.

Xperia S u svetu marke Sony

Novi Xperia S omogućava jednostavnu konektivnost na više ekrana za korisnike koji žele da dele i uživaju u sadržaju na bilo kom ekranu koji najbolje odgovara datoj situaciji, bilo da je u pitanju TV, smart telefon, laptop ili tablet računar. Korisnici mogu da gledaju svoje omiljene sadržaje kompanije Sony Entertainment Network povezivanjem svoje Xperie S preko HMDI na TV ili dele fotografije bežičnim putem samo jednim pritiskom na dugme. Xperia S takođe ima NFC (near field communication) opciju koja korisnicima omogućava da međusobno dele sadržaje i uživaju u sve većem broju NFC aplikacija i servisa.

Najveće i najbogatije zabavno iskustvo iz Sonyja

Xperia S će moći da pristupi najbogatijim zabavnim sadržajima kompanije Sony Entertainment Network**. Music Unlimited nudi globalni katalog sa 15 miliona jedinstvenih pesama a Video Unlimited ima najnovije holivudske hitove i TV serije svih vodećih filmskih studija***.

Xperia S takođe ima PlayStation™ sertifikat koji garantuje visoki kvalitet igračkog (gamerskog) iskustva na smart telefonu i pristup PlayStation® Storeu****.

Dizajn koji se odmah prepoznaje

Xperia S se odlikuje novim pristupom dizajnu koji se naziva ,,identitet ikone’’. Ovaj dizajn će biti primenjen na celoj seriji Xperia NXT a glavna karakteristika mu je jednostavan i moćan izgled koji se odmah prepoznaje. Providni element na dnu stvara ikoničnu siluetu koja posebno ističe displej. Pored toga, omogućava efekte osvetljenja i sadrži komponente antene.

Korisnički interfejs je redizajniran kako bi se uklopio u minimalistički dizajn hardvera. Ekran ima novu pozadinu sa raznim bojama u pokretu koja ističe HD Reality displej i snagu dvojezgrenog procesora.

Dostupnost

Xperia S će biti dostupna od prvog kvartala 2012. Početna Android 2.3 (Gingerbread) platforma će biti unapređena u Android platformu 4.0 (Ice Cream Sandwich) tokom drugog kvartala 2012. godine.

Glavne karakteristike Xperie S

Reality displej od 4,3 inča sa Mobile BRAVIA® Engine sa ekranom u HD rezoluciji (1280 x 720), kao i prednjom (720p) i zadnjom (1080p) kamerom za snimanje u HD formatu.

1,5GHz dvojezgreni procesor za brzo pretraživanje i preuzimanje sadržaja koji može da se čuva u internoj 32GB fleš memoriji.
12MP zadnja kamera sa Sony Exmor R™ za snimanje u pokretu i opcija Fastest Capture za fotografisanje za samo 1,5 sekundi od prelaska sa standby režima rada.

NFC (Near Field Communications) opcija za pristup sve većoj ponudi NFC aplikacija i servisa kao i Xperia SmartTags.
Xperia S nudi kompletan HD doživljaj na TV ekranu zahvaljujući deljenju HD formata preko DLNA, HDMI i korišćenju BRAVIA Sync za upravljanje Xperiom S preko vašeg daljinskog upravljača za TV kada je povezana na TV.

Smart Extras za Android

Uz Xperiu S predstavljene su i tri nove Smart Extras™ dodatne opcije koje unapređuju doživljaj na Android platformi i obogaćuju sadržaj smart telefona na potpuno nov način.

Xperia SmartTags – prebacite podešavanja na svom smart telefonu jednim pokretom

Xperia SmartTags funkcionišu na svakom smart telefonu sa NFC opcijom, uključujući Xperiu S. Jednostavno pređite svojim smart telefonom sa NFC opcijom preko SmartTaga, koji je oblika i veličine malog diska, i on istog trenutka pokreće prethodno konfigurisani profil na telefonu, kao što je budilnik za SmartTag pored vašeg kreveta ili GPS aplikacija za SmartTag u vašim kolima. Ovi profili mogu lako da se personalizuju u skladu sa vašim sklonostima i dizajnirani su da štede vreme korisnika i olakšaju funkcionisanje njihovih smart telefona.

Smart Wireless Headset pro –Bluetooth slušalice koje rade sve

Ove Bluetooth™ stereo slušalice za Android smart telefone nude višefunkcionalne karakteristike uz savršen zvuk. Korisnici mogu da čitaju poruke, vide dolazeće pozive, pristupe obaveštenjima iz kalendara i još mnogo toga na displeju Smart Wireless slušalica. Kada se odvoje od telefona, rade kao MP3 plejer i radio.

SmartWatch – pristup aplikacijama i karakteristikama smart telefona preko mikro displeja za Android platformu

SmartWatch je mikro displej za komunikaciju sa Android™ smart telefonom preko Bluetootha. Na primer, korisnici mogu diskretno da pristupe porukama, novim obaveštenjima sa društvenih mreža i upravljaju pozivima ili muzikom. Displej je vezan trakom i može da se nosi kao ručni sat. Aplikacije koje korisnicima omogućuju da personalizuju svoj SmartWatch doživljaj će biti dostupne na Android™ tržištu.

Leave a Reply