zte-n988
Mobile

ZTE N988 prvi telefon sa Tegra 4 procesorom

Kada je NVIDIA najavila novi  Tegra 4 čip, kineska kompanija ZTE ubrzo je  potvrdila  da će upravo oni biti prvi partner koji će kreirati smartphone sa dva NVIDIA proizvoda Tegra 4procesorom i i500 LTE modemom. Zahvaljujući najnovijem curenju informacija iz Kine, izgleda da smo dobili priliku da vidimo novi ZTE Android uređaj.

Za ZTE N988 se najavljuje da će biti prvi pametni telefon sa  Tegra 4 čipom, biće opremljen 5,7-inčnim ekranom rezolucije  1280 x 720 piksela, zatim 2GB radne memorije i 13 megapikselnom kamerom pozadi.

zte-n988

Rezolucija od 720p je pomalo iznenađujuća jer ZTE odavno visoku klasu oprema sa  1080p ekranima, tako da ove glasine nisu finalne u pogledu specifikacija.

Iz same kompanije ZTE su najavili da će lansiranje prvog Tegra 4 super telefona u Kini biti u prvoj polovini ove godine, ali je to nekako teško očekivati jer je do kraja roka ostalo oko dva meseca. NVIDIA je takođe najavila da će njihov Tegra 4 projekat Shield imati debi u drugom kvartalu, ali takođe još nemamo potvrdu ove tvrdnje.

Leave a Reply