Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima, objavio je da je kompanija za upravljanje investicijama JM Finn odabrala upravo Nutanix za implementaciju privatne cloud infrastrukture koja je sigurna, fleksibilna i pouzdana za brzu podršku svim poslovnim potrebama. IT infrastruktura JM Finna nedavno je testirana kada je kompanija trebalo da podrži rad od kuće za sve zaposlene kao odgovor na COVID-19 – i to otprilike za svega nedelju dana.

Mnoge kompanije bile su fokusirane na to da se na najbolji način održi kontinuitet poslovanja u izazovnim i neočekivanim novonastalim okolnostima, a organizacije u visoko regulisanim industrijama, poput finansijskih institucija, uložile su velike napore da se omogući siguran rad na daljini, istovremeno osiguravajući poštovanje svih propisa. Pre COVID-19 krize samo 5% radnika moglo je da kaže da u potpunosti radi od kuće. Kada je u pitanju industrija finansijskih usluga, oduvek su bezbednost i zaštita pristupa finansijskim informacijama klijenata bili apsolutni prioritet.

U kompaniji JM Finn većina zaposlenih, posebno „napredniji korisnici usluga“, poput dilera i trgovaca koji zahtevaju mašine visokih performansi, nisu radili od kuće. Međutim, tim je nedavno implementirao inicijativu za modernizaciju informacionih tehnologija, koristeći Nutanixovu platformu HCI za pokretanje privatnog cloud-a, sa fokusom na virtualizaciju i softverski-definisana rešenja. To im je omogućilo da lako isporuče virtuelnu desktop infrastrukturu (VDI) svim zaposlenima, uključujući i gore pomenute zahtevnije korisnike.

“Naša infrastruktura je već potpuno virtualizovana što je napravilo veliku razliku u omogućavanju rada na daljinu”, rekao je Jon Cosson, šef IT odeljenja i glavni direktor bezbednosti informacija u JM Finn. „Imati odgovarajuću infrastrukturu izuzetno je važno, a očigledno je da mnoge finansijske firme nisu tome dale prioritet. Nutanix privatna cloud infrastruktura, koja pokreće sve naše aplikacije i servise uključujući VDI, igrala je važnu ulogu u održavanju bezbednosti i produktivnosti naših zaposlenih tokom rada od kuće. “

Jedan od najvećih izazova za bilo koju finansijsku kompaniju koja želi da uspostavi remote okruženje je kako da bude na usluzi naprednim korisnicima. Ovo može biti neverovatno složeno, imajući u vidu da oni  zahtevaju snažne mašine uz nultu toleranciju kašnjenja ili zastoja, puno memorije i četiri do osam monitora. Mnoge firme ne mogu dozvoliti ovakvim naprednim korisnicima da rade na daljinu, a tim kompanije JM Finn je u potpunosti ovo omogućio, bez žrtvovanja performansi ili sigurnosti.

Biti siguran da je firma u potpunosti u skladu sa regulatornim zahtevima bio je još jedan od velikih izazova za IT tim JM Finna. Mnoga cloud rešenja koja kompanije koriste da brzo isporuče platforme za rad na daljinu, ne garantuju usaglašavanje sa propisima. Uz Nutanix privatnu cloud infrastrukturu, JM Finn tim može obezbediti da se svi potrebni podaci i informacije sačuvaju lokalno i sigurno. Uz fokus na sigurnost, tim je takođe ojačao i dvofaktorsku autentifikaciju i izgradio sistem za konferencijske pozive.

“Zahvaljujući Nutanix privatnom cloud rešenju, JM Finn tim je sada u potpunosti spreman za rad na daljinu, sa punim poverenjem da se radi o sigurnom okruženju”, rekao je Dom Poloniecki, generalni direktor prodaje za regije Evrope i Afrike pri Nutanixu. „Odgovarajuća infrastruktura, kao i softverski definisano rešenje koje se lako može prilagoditi promenljivim poslovnim potrebama, omogućilo je brzo reagovanje na krizu i neometani nastavak rada.“

Priprema za neočekivane okolnosti, omogućila je JM Finnu da brzo i spretno odgovori na COVID-19, bez poremećaja u poslovanju. Koristeći softverski definisanu privatnu cloud infrastrukturu, u ovoj kompaniji su u rekordnom roku radnicima omogućili siguran rad od kuće