NVIDIA i Square Enix se udružuju kako bi kreirali neverovatnu PC verziju igre FINAL FANTASY XV

Najnovija igra iz FINAL FANTASY XV univerzuma, FINAL FANTASY XV’s WINDOWS EDITION, dolazi sa podrškom za NVIDIA GameWorks tehnologije i mnoge druge napredne mogućnosti specifične za PC

FINAL FANTASY XV

Kompanije NVIDIA i Square Enix su danas objavile kako rade na igri FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION koja je namenjena PC platformi i donosi najnapredniju grafiku i tehnologiju simulacije fizike, kao i podršku za alate za snimanje i deljenje sadržaja iz igre.

FINAL FANTASY franšiza je jedna od najprodavanijih ikada, sa preko 135 miliona primeraka igara prodatih širom sveta. Ova franšiza je takođe poznata i po tome što ima jednu od najvećih produkcija među igrama.

Square Enix će koristiti svoj najnoviji Luminous Engine u sprezi sa NVIDIA® GameWorks™ i drugim naprednim tehnologijama kako bi FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION bila najbolja verzija igre sa podrškom za 4K i 8K rezolucije, kao i HDR10. Uz sve to, FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION će uključivati sve besplatne nadogradnje igre i plaćeni dodatni sadržaj koji je dostupan u verziji za konzole.

FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION će podržavati GeForce® Experience™ alate za snimanje i deljenje sadržaja iz igre, dok uz NVIDIA Ansel™ igrači konačno imaju priliku da uhvate neke od sjajnih scena, iz bilo kog ugla i sve to u HDR-u. Pored pomenutih alata igra će takođe podržavati i NVIDIA ShadowPlay™ Highlights tehnologiju koja omogućava da automatski podelite najbolje momente sa prijateljima koristeći Facebook, YouTube ili Imgur.

“Uz pomoć kompanije NVIDIA mi kreiramo fenomenalno vizuelno iskustvo u igri FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION, apsolutno vredno ove jako voljene franšize”, izjavio je Hajime Tabata, režiser igre FINAL FANTASY XV u kompaniji Square Enix. “NVIDIA nastavlja da gura napred celu industriju a to za rezultat ima benefite kako za igrače, tako i za developere”.

NVIDIA kreira i ima u ponudi jako veliki izbor tehnika za simulacije i specijalnih efekata koje nudi developerima kroz NVIDIA GameWorks platformu. Do danas, NVIDIA je izbacila preko 2 miliona linija koda a GameWorks tehnologije se pojavljuju u preko 1.000 igara.

“Naša misija je da pomognemo developerima pri kreiranju fenomenalnog iskustva igre kroz konstantno unapređenje grafike i fizike”, izjavio je Rev Lebaredian, potpredsednik zadužen za GameWorks u kompaniji NVIDIA. “To radimo na način koji je produkcijski orjentisan i pružamo podršku kroz inženjere kako bi učinili sve jako praktičnim za developere”.

FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION će posedovati sledeće GameWorks tehnologije za grafiku u realnom vremenu i simulacije fizike:

● NVIDIA Flow – za kreiranje dinamičnog, zapaljivog fluida, vatre i dima.
● NVIDIA HairWorks – za kreiranje dinamične, žive, kose i krzna za karaktere u igri, monstrume i životinje.
● NVIDIA ShadowWorks – za kreiranje karaktera koji bacaju senku na sebe.
● NVIDIA Turf Effects – za kreiranje dinamične trave i gruge vegetacije u igri.
● NVIDIA VXAO – kako bi postigli realističnu dubinu baziranu na principima fizike, senki i svetla.

Akcioni rol-plej (RPG), FINAL FANTASY XV je 15. nastavak čuvenog FINAL FANTASY serijala. Sa očaravajućom plejadom likova, neverovatnom grafikom, iskustvom istraživanja otvorenog sveta i akcijom ispunjenom borbom u realnom vremenu, ovo je ultimativno FINAL FANTASY iskustvo kako za fanove tako i za novopridošle.

Stvaranje najvrhunskije verzije FINAL FANTASY-a XV
NVIDIA radi sa Square Enixom kako bi PC igračima pružila prednosti NVIDIA tehnologije i uvećala performanse i prednosti NVIDIA GeForce GTX 10 serije grafičkih kartica na FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITIONS.

Kreiranje grafičkih tehnologija na NVIDIA hardveru osigurava da će raditi savršeno na GeForce GPU-ovima kada se pojave u igri. Kako bi postigli ovo, NVIDIA daje kompaniji Square Enix podršku inženjera na licu mesta, dodatni middleware softver za simulaciju fizike i grafiku, kao i alate za developere i izvorni kod.

NVIDIA takođe radi sa kompanijom Square Enix na detaljnom podešavanju perfomansi i stabilnosti, kao i na dodavanju tehnologija koje su specifične za GeForce GTX PC gejming platformu, kao što su Game Ready drajveri, NVIDIA G-SYNC™ tehnologija, optimizovana automatska grafička podešavanja igre i GeForce Experience.