Kompanije PayPal i Mastercard najavile su važno proširenje svoje dugogodišnje saradnje koje za cilj ima unapređenje potrošačkog iskustva time što će Mastercard postati jasno naznačena platna opcija u okviru PayPal sistema, dok će digitalno plaćanje putem Masterpass novčanika biti omogućeno kao platna opcija kod trgovaca u okviru Braintree sistema, a PayPal će proširiti svoje prisustvo na prodajnim mestima širom sveta. Ove novine će korisnicima Mastercard kartica, finansijskim institucijama i korisnicima PayPal plaćanja pružiti dodatne vrednosti.

 

U okviru ovog proširenja partnerstva, potrošači i male firme biće u mogućnosti da odmah unovče sredstva koja imaju na svojim PayPal računima i prebace ih na Mastercard debitne kartice. PayPal će takođe pružiti i određene podsticaje za finansijska sredstva, a u okviru ovog sporazuma je dogovoreno da ta sredstva neće biti podložna naknadama operatora digitalnih novčanika.

 

„Izbor potrošača i partnerstva su fundamentalni principi za kompaniju PayPal i oni određuju način na koji mi poslujemo, sa ciljem da našim korisnicima pružimo sjajne mogućnosti da na jednostavniji način upravljaju svojim novcem na internetu, u okviru aplikacija i u radnjama,“ izjavio je Den Šulman, predsednik kompanije PayPal.

 

„Bilo da se plaćanje obavlja u fizičkom ili digitalnom okruženju, potrošači žele da vide dobro poznati Mastercard brend kod svog odabranog izdavaoca kartica,“ rekao je Adžej Banga, predsednik kompanije Mastercard. „Proširenje partnerstva sa kompanijom PayPal dodatno osnažuje našu posvećenost da milijardama korisnika kartica širom planete omogućimo da mogu da biraju kada, gde i kako žele da plate dok istovremeno osiguravamo jednostavno i sigurno iskustvo plaćanja na koje su navikli od kompanije Mastercard.“

 

Pružanje najboljeg izbora i unapređenog korisničkog iskustva

 

Kompanije PayPal i Mastercard uvode sledeće opcije koje za cilj imaju pružanje većeg izbora i fleksibilnosti u pogledu upravljanja novca korisnicima kartica:

  • Kompanija Mastercard će biti predstavljena kao jasna i punopravna platna opcija u okviru PayPal novčanika, kako bi korisnici kartica mogli jasno da identifikuju kompaniju Mastercard i izdavaoce Mastercard kartica tokom obavljanja transakcija.
  • Potrošači će videti digitalnu predstavu svoje Mastercard kartice od izdavaoca svoje kartice, čime će se osigurati da su sva plaćanja koja se obavljaju putem PayPal sistema zaštićena istim nivoom sigurnosti na koje su već navikli korišćenjem standardnih Mastercard plaćanja.
  • Potrošači će moći da odaberu Mastercard kao osnovnu platnu metodu čime će im se obezbediti brzo i jednostavno plaćanje.
  • PayPal neće podsticati korisnike Mastercard kartica da povežu svoj bankovni račun putem ACH servisa.
  • PayPal će proširiti svoje prisustvo na prodajnim mestima korišćenjem Mastercard servisa za tokenizaciju. Ovo će omogućiti korisnicima da koriste tokenizovane Mastercard kartice u svojim PayPal novčanicima kako bi kupovali u radnjama širom sveta na više od 5 miliona lokacija koje prihvataju beskontaktno plaćanje.

 

Poboljšavanje kvaliteta podataka i  procesa upravljanja podacima

Unapređujući napredak koji je postignut u prethodnih nekoliko godina, kompanije PayPal i Mastercard će se zajednički fokusirati na sledeće:

  • Dodatno unapređenje kvaliteta podataka kako bi se osigurao ujednačen nivo prenosa podataka za izdavaoce Mastercard kartice.
  • Osiguravanje veće transparentnosti transakcija na prodajnom mestu uz korišćenje tokenizacije.
  • Saradnja sa izdavaocima kartica kako bi se identifikovali korisnici koji žele da prenesu svoja plaćanja putem ACH servisa na svoje Mastercard kartice.

 

Pružanje dodatnih izbora trgovcima

Trgovcima koji obrađuju plaćanja putem Braintree sistema biće omogućeno da koriste digitalni novčanik Masterpass. Trgovci koji koriste Braintree za svoju platnu platformu moći će jednostavno da integrišu Masterpass u svoje iskustvo plaćanja, čime će se obezbediti glatko korisničko iskustvo.