Prijave na program Prekvalifikacije za IT produžen do 24 novembra

Prijave na program Prekvalifikacije za IT namenjen zaposlenim kandidatima je produžen do subote 24. novembra

Konkurs za prijavu na program Prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima, je zbog velikog interesovanja produžen do subote 24. novembra 2018. godine.

„ Obzirom na veliko interesovanje potencijalnih kandidata produžavamo rok za prijavu do subote 24. novembra. Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koja se odnosila na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to na one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

U ovom krugu prekvalifikacija želimo da, pored učenja standardnih programskih jezika, omogućimo da budući polaznici nakon završetka programa dobiju određeno znanje i šansu za unapređenje  svoje karijere. Predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati 9 meseci uz obaveznu praksu u kompanijama“, izjavio je Doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da je ovo nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, sve sa ciljem da kao budući programeri početnici lakše pronađu posao u IT sektoru. Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

Prijave na program se mogu podneti isključivo elektronski preko sajta itobuke.rs.