Relax · Video igre

Dodatni zabavni sadržaji u okviru ovogodišnje manifestacije World Cyber Games

U okviru ovogodišnje manifestacije World Cyber Games Srbija, koja će se održati prvog vikenda septembra meseca, osim oficijelnog nacionalnog takmičenja za ulazak u reprezentaciju, koja će se ispred zastave naše zemlje boriti na svetskom finalu u nemačkom gradu Kelnu, najvaljeni su mnogobrojni raznovrsni zabavni sadržaji.

Obzirom da je učešće u samom WCG takmičenju ograničeno za „mlađe igrače“, organizator je u saradnji sa kompanijom Soko Štark i Happy televizijom, organizovao Prima-Happy turnir za najmlađe u popularnoj video igri Bouble-Trouble.

Kako je igra namenjena i dečacima i devojčicama, turnir je namenjen svima od 6 do 11 godina. Iz tog razloga, pozivaju se sve mame i tate da svoje mališane dovedu u Halu 2 beogradskog sajma, kako bi se svi zajedno dobro zabavili uz ukusne grickalice i zanimljive nagrade.

Za sve ljubitelje „najvažnije sporedne stvari na svetu“, interesantna je informacija da će moći da se oprobaju u šutiranju na gol kako bi proverili svoju preciznost, a ukoliko im to i ne podje za rukom mogu se relaksirati i opustiti uz partiju stonog fudbala.
Najhrabriji klinci će imati prilike, drugog dana manifestacije, 7.septembra oko 13h da izazovu, poznatog fubalera Sašu Ćurčića u FIFA 08 video igri.

Onima koji vode računa o svojoj fizičkoj kondiciji, svakako će biti zanimljiv WCG fitnes kutak, gde će vas instruktorke testirati na Nitendo Wii Fit konzoli procenjujući koliko je zapravo vaše telo staro.

Ako ste pak u dobroj kondiciji i vidite sebe kao pilota, pružiće vam se prilika da se oprobate u simulaciji letenja.

Svi gejmeri koji se nisu plasirali u samo finale, moći će da prate zvanično takmičenje i navijaju za svoje prijatelje, ali i da se prijave za DOTA turnir koji će se u održati u saradnji sa kompanijom Comtrade.

Da se nismo zadržali samo na zabavnom sadržaju, govori i sama najava interesantog performansa Fakulteta Organizacionih Nauka na temu Elektronski Otpad. Studenti i profesori fakulteta će u saradnji sa jednom osnovnom školom pokušati da svim posetiocima World Cyber Games-a ukažu na probleme koje nosi savremeno doba i ne pažljivo baratanje novim tehnologijama, kroz dinamičnu, kreativnu radionicu.

Ono što ćete ovde videti je nešto novo, nešto hrabro, nešto što prkosi surovoj neekološkoj današnjici. Ovom prilikom mi vas u saradnji sa Fakultetom Organizacionih Nauka i organizacijom Eko Fon pozivamo da donesete svoj Elektronski otpad i izložite ga u označenom prostoru, odakle će se kompletna neupotrebljiva starudija prebaciti u Fabriku za reciklažu.

U duhu čitave manifestacije, na ovom paviljonu biće održano vrlo zanimljivo takmičenje za zainteresovane posetioce brzih prstiju i dobre memorije. Naime, u pitanju je takmičenje u sklapanju stare rasklopljene tastature.

Činjenica da je ulaz slobodan za sve posetioce, doprinosi svakako popularizaciji kako novih tehnologija i cyber kulture, ali i razvoju elektronskog sporta.

Leave a Reply