Relax · Video igre

EA SPORTS ČINI FIFA-u 09 JEDINSTVENIM ISKUSTVOM NA SVAKOJ IGRAČKOJ PLATFORMI

Verzije za PLAYSTATION 3 i Xbox 360 će sadržati preko 250 promena u igrivosti, kako bi ovaj fudbal bio najinteligentniji, najrealističniji i najigriviji od svih

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) je otkrio poboljšanja u igri FIFA 09 koja će pružiti igračima jedinstveno iskustvo na svakoj igračkoj platformi. Najnovija igra iz ovog serijala koji pravi EA SPORTS™ je dizajnirana tako da će do maksimuma iskoristiti specifičnosti svake platforme – PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Wii™, PC, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) i mobilnih telefona—kada se na jesen pojavi na tržištu.

“Saslušali smo igrače i fanove fudbala širom sveta, i odgovorili na njihove zahteve promenama u igrivosti igre FIFA 09 na svakoj platformi,” rekao je Andrew Wilson, potpredsednik i izvršni producent serijala. “Svi žele da igraju fudbalsku igru koja je prilagođena sistemu i ostavlja jedinstven i dobar utisak. Mi to razumemo, kao i potrebu za novim sadržajima, mogućnostima i specijalnim metodama upravljanja na svakoj platformi.”

Sa više od 250 dodataka i poboljšanja samoj igri, FIFA 09 će na konzolama PLAYSTATION 3 i Xbox 360 biti autentična fudbalska simulacija koju će biti moguće prilagoditi igračevom stilu i mogućnostima. Nove tehnologije animacije su tu da obezbede bolje reakcije igrača na komande kao što su šut ili dodavanje, brže i bolje driblinge i snažniju odbranu. Promenjena fizika čini igru realnijom pre svega u domenu kontakta među igračima, borbama za loptu i uklizavanju.

“Sasluđali smo igrače i izvršili promene koje su oni želeli,” rekao je David Rutter, producent igre za PS3 i Xbox360. “Nijedna druga igra nije doživela ovu količinu promena fokusiranih na poboljšanje igrivosti. Napravili smo apsolutno autentičnu simulaciju sporta zahvaljujući neverovatnom obraćanju pažnje na detalje.”

Po prvi put je moguće potpuno prilagoditi strategiju i pozicije igrača, te odrediti u tančine kako će tim igrati u svakoj situaciji. Nove opcije “Custom Team Tactics”, će igraču pružiti mogućnosti kakve imaju treneri prvog tima. Moguće je prilagoditi taktiku tako da igrači koje vodi kompjuter ili konzola igraju baš kao i njihove stvarne verzije, ali i da tokom utakmice donose strateške odluke i trude se da iskoriste slabosti u igri protivnika. Mod “Be A Pro” je sada unapređen u “Be A Pro:Seasons” u kom je moguće voditi karijeru jednog igrača, od početnika do legende, u periodu od četiri godine. Trenutak same utakmice je sada još bliži stvarnosti zahvaljujući tome što su sudije vidljive na terenu u svakom trenutku, a navijači, atmosfera na stadionima i komentatori su unapređeni do detalja.

Na Wii-u, uživajte u fudbalu na dva načina – autentičnoj 11 na 11 simulaciji fudbala prilagođenoj mogućnostima konzole, ili u arkadnim, stilizovanim susretima 8 na 8 u kojima učestvuju Mii verzije najboljih svetskih fudbalera kao što su Ronaldinjo ili Vejn Runi. Usavršene kontrole čine FIFA 09 All-Play intuitivnijim i balansiranijim, kako bi igrači bez obzira na iskustvo i veštinu mogli da uživaju u igri.

“Nikada ranije niste igrali ovakav fudbal,” izjavio je Kaz Makita, producent igre FIFA 09 All-Play. “Naš 8 na 8 Footii Match pruža igračima šansu da se igraju u preneglašenoj simulaciji fudbala gde ličnosti Mii-eva dolaze do izražaja. Moguće je igrati sa svojim Mii likom rame uz rame sa najvećim svetskim zvezdama, samo na jedinstvenoj Wii verziji igre FIFA 09.”

Konačno FIFA 09 i na PC-u dobija vrhunsku grafiku koja će do kraja iskoristiti mogućnosti najmodernijih igračkih konfiguracija, a sve to zato što su PC igrači tako zahtevali. Najveće zvezde su prikazane fotorealistično, što doprinosi ultra realnom izvođenju. FIFA-u 09 je moguće igrati i na mišu, sa potpuno podesivim kontrolama koje dozvoljavaju mnogo intuitivnije upravljanje timom. . Mnogi podesivi widgeti su integrisani u sistem menija, tako da se iz igre možete informisati o dešavanjima među igračima FIFA-e, ali i u stvarnom fudbalu.

“Posvećeni smo ulaganju i osmišljavanju noviteta kako bismo stvorili specifičnu igru za PC,” rekao je producent Paul Hossack. “Igrači su želeli da se PC verzija razlikuje od ostalih i ova FIFA 09 uspeva u tome.”

Sa 500 novih animacija i potpuno novim sistemima za kontakt i zagrađivanje – najvećem broju noviteta koje je EA SPORTS-ov fudbal doživeo u četiri godine — FIFA 09 nam donosi brže, inteligentnije i realističnije akcije na PlayStation-u 2. Novi metod detekcije kontakta sada u obzir uzima brzinu igrača, smer kretanja i snagu kako bi odredio sve parametre, među kojima i to kome će na kraju lopta ostati u posedu. Poboljšane animacije nagrađuju bolje igrače prilikom situacija jedan na jedan. Brži igrači sada poseduju eksplozivan prvi korak i očigledno su u prednosti prilikom sprintova. Tu su i četiri nova specijalna driblinga, što ukupan broj dovodi na cifru od 32 – arsenal na kom bi i Ronaldinjo pozavideo.

FIFA 09 na PSP i Nintendo DS donosi inovacije u Be A Pro sistem, od kojih izdvajamo Be A Pro kameru koja je posebno dizajnirana za mogućnosti svakog od ova dva sistema, a dočarava svo uzbuđenje koje igrač ima kada juri prema golu.

Dodatni noviteti za PLAYSTATION 3, Xbox 360 i PC će biti otkriveni kasnije ovog meseca i najavljeni u avgustu, na Games Convention sajmu u Lajpcigu.

Leave a Reply