Relax · Video igre

Guild Wars probio cifru od 5 miliona

NCsoft® Europe i ArenaNet® su objavili vest da je Guild Wars® serijal MMORPG igara prodat u preko pet miliona primeraka na teritorijama Evrope, Severne Amerike i Azije.

Franšiza , koju izdaje NCsoft, a razvija ArenaNet, se sastoji od tri kampanje: Guild Wars, Guild Wars Factions™, Guild Wars Nightfall™, i ekspanzije Guild Wars: Eye of the North™. Guild Wars je postigao veliki komercijalni uspeh, i požnjeo dobre kritike od izlaska prve kampanje u aprilu 2005. godine. Vrhunski, i često nagrađivani, sadržaj same igre, ali i inovativni način distribucije, bez mesečne pretplate, su odgovorni za ogromnu i lojalnu bazu fanova koja uveliko očekuje Guild Wars® 2.

Guild Wars je dokazano uspešan i postavio je nove standarde među MMORPG igrama, svojim jedinstvenim biznis modelom i superiornom igrivošću, ,” rekao je CEO NCsoft-a Taek Jin Kim. “ArenaNet je posvećen kreiranju igara koje će proširiti tržište i pružiti nove sadržaje vernoj bazi igrača. To je uspeh kojim su izgrađeni čvrsti temelji na kojima će se razvijati buduće generacije Guild Wars igara.”


Creative Commons License photo credit: knight_0323

Paralelno sa razvojem Guild Wars-a 2, ArenaNet će nastaviti da održava sve Guild Wars igre i njihove milione korisnika.

“Dostizanje cifre od pet miliona je nešto što sve nas u ArenaNet-u čini zadovoljnim, pošto dokazuje da su igrači prepoznali sav trud koji smo uložili u igru.” rekao je Majk O’Brajen, jedan od osnivača ArenaNet-a. “Potpuno smo posvećeni pružanju podrške svim igračima Guild Wars-a, a u isto vreme smo uzbuđeni zbog mogućnosti da radimo na evoluciji igre. Sigurno je da će budućnost Guild Wars-a biti jednako svetla kao njeogovi prošlost i sadašnjost.”


Creative Commons License photo credit: knight_0323

Povodom ovog sjajnog jubileja, ekskluzivni lokalni distributer svih NCsoft naslova, kompanija Extreme CC d.o.o., je najavila sniženje cena počevši od 1. marta.

Leave a Reply