Kultura · Relax

Izložba fotografija: Igralište

Serija digitalnih fotografija pod nazivom Igralište nastala je tokom 2005. i 2006. godine iz autorkinog stana, sa sedamnaestog sprata zgrade. Likovnost igrališta je ono što je autorku prvenstveno privuklo, te je tokom te dve godine pratila promene na igralištu u razlicitim periodima dana i godine, i napravila oko 1000 fotografija. Na ovoj izložbi bice prikazano dvadesetak fotografija velikog formata (140×100 cm  i 100×70 cm) i jedan video rad koji je napravljen od fotografija.

“Pogled na dole, decije igralište i livada sa dva drveta, privuklo mi je pažnju, najpre cisto likovno. Linije, površine, ritam, kontrasti… Kao da crtam kroz objektiv. Fotografišuci, pocele su da me privlace i te promene  nastale u razlicito doba dana, razlicito godišnje doba, dok pada kiša, sneg… Promene u uvek istom prostoru. Promene  tu, gde se naizgled , ništa ne menja…
Vodila sam dnevnik hvatajuci  nekad drasticne, nekad jedva vidljive razlike. Pošto najviše vremena provodim u kuci, jer imam porodicu, decu, bilo mi je veoma važno da pratim te promene u obicnom, naizged uvek istom životu”.

Izložba fotografija: Igralište
Autor: Jelena Ilić
11 – 20. februar 2008.
Otvaranje: ponedeljak / 11. februar / 19h / O3one

Leave a Reply