Categories
Kultura Relax

Naša kinematografija u e-zine-u “Kino kultura”

http://www.kinokultura.com/images/kklogo1.jpg

Na Festu je danas predstavljen projekat “Uvođenje mladosti”, u okviru kojeg će naši mladi kritičari pisati o novom srpskom filmu.

Urednici projekta su profesorka Univerziteta Tafts u Bostonu Vida Džonson i umetnički direktor Festa i v.d. direktora Filmskog centra Srbije Miroljub Vučković.

Ideja je da naša kinematografija bude predstavljena u internet časopisu www.kinokultura.com, koji je posvećen filmu i povremno izdaje specijalne brojeve o pojedinačnim nacionalnim kinematografijama.

Do sada su u tom elektronskom časopisu predstavljene kinematografije centralne Azije, kao i nekoliko istočnoevopskih zemalja, a uskoro će se pojaviti specijalno izdanje pod naslovom “Srpski film”.

Filmski centar Srbije istovremeno će štampati publikaciju istog sadržaja, na srpskom i na engleskom, pod naslovom “Uvođenje mladosti – sami sebe naslikali”.

Mladi srpski pisci, kritičari i teoretičari pisaće o novim ostvarenjima srpskog filma, ali i o njegovom položaju u odnosu na savremene svetske trendove, o autorskim filmovima sa ovih prostora i umetničkim uticajima.