Relax · Video igre

Nemačko tržište video-igara ostvarilo nove rekorde

Nemačko tržište kompjuterskih igrica ostvarilo je nove rekorde u 2007. godini. Prihod od prodaje konzola, igrica za konzole i personalne računare dostigao je skoro 2,3 milijarde evra, što predstavlja povećanje od skoro 30 procenata u poređenju sa prethodnom godinom.

2006. godine ostvaren je prihod od 1,77, a 2005. 1,6 milijardi evra. “Najveći doprinos porastu prometa u 2007. dale su konzole”, saopštio je Nemački savez za informatiku, telekomunikaciju i nove medije BITKOM. Prodaja konzola porasla je za jedan milion u odnosu na 2006. godinu. 3,9 miliona prodatih uređaja donelo je zaradu od 800 miliona evra. 2006. godine prodato je 2,9 miliona konzola za 490 miliona evra. Nove konzole, u najvećem broju slučajeva, ne služe samo za igranje, već i za učenje, gledanje filmova, surfovanje po internetu.

U 2008. godini BITKOM očekuje porast prometa od oko 8 odsto odnosno prihod od skoro 2,5 milijarde evra. Igrice za konzole će i dalje biti najprofitabilniji segment tržišta. Nakon što su korisnici opremili svoje domove tehničkom opremom odnosno hardverom u poslednjih nekoliko godina, došao je red na softver. Proizvođači igrica žele da novim idejama osvajaju nove ciljne grupe. (www.pressestand.com)

Leave a Reply