Relax · Video igre

Pandemic Studios objavljuje rad na igri THE LORD OF THE RINGS: CONQUEST

‘Conquest’ pruža igračima slobodu da se bore u epskim bitkama na koji god način požele!

Pandemic™ Studios, više puta nagrađivan tim koji se bavi razvojem vrhunskih video igara sa ponosom najavljuje rad na igri The Lord of the Rings: Conquest™ za igračke sisteme Xbox 360™, PLAYSTATION®3, PC i Nintendo DS™ Pandemic Studios je deo kompanije Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS).

U saradnji sa kompanijom New Line Cinema, Pandemic (zaslužan za takve bestselere kao što su Star Wars Battlefront™ i Star Wars Battlefront™ II) će napraviti igru punu akcije The Lord of the Rings: Conquest. Smeštena u svet J.R.R. Tolkien-ovog “Gospodara prstenova”, i bazirana na njegovom prikazu u Oskarom nagrađenim filmovima, ova igra će omogućiti igračima da se nađu u srcu epskih bitaka. Pored mogućnosti da se herojski bore na strani dobra, igrači će prvi put u jednom akcionom naslovu baziranom na Gospodaru prstenova moći da osvoje Srednju Zemlju pomoću legija Sauronove zle armije, u kojoj će se naći Pećinski trolovi, Olifanti, Balrog i sam Sauron. Igra će se pojaviti širom sveta na jesen 2008. godine.

“Kreativni timovi u sastavu Pandemic Studios-a imaju godine iskustva u dočaravanju gigantskih bitaka,” rekao je Andrew Goldman, suosnivač i generalni menadžer Pandemic -a. “Oduvek smo želeli da u igru prenesemo iskustvo fantazijskog sveta punog ratnika, strelaca, magova i veličanstvenih opsada zamkova. Za tako nešto ne postoji bolji svet od onog koji je Tolkin opisao u Gospodaru prstenova.”

“Sa ponosom priznajemo da smo veliki fanovi Gospodara prstenova,” rekao je Josh Resnick, drugi suosnivač i generalni menadžer u Pandemic-u. “Naše iskustvo u stvaranju masivnih, bogatih igara punih akcije znači da će The Lord of the Rings: Conquest pružiti fanovima upravo ono što su želeli: punu kontrolu nad mačem, lukom i strelom i magijom, kako bi učestvovali u epskim bitkama na koji god način požele – čak i ako se odluče da zaigraju na strani zla.”

“Ushićeni smo činjenicom da na ovoj igri sarađujemo sa Pandemic-om,” prokomentarisao je David Imhoff iz kompanije New Line Cinema. “Njihovo prisustvo garantuje ne samo neverovatne tehničke i kreativne sposobnosti, već i veliku strast prema Gospodaru prstenova.”

Svetska premijera snimaka iz igre i prvi trejler za The Lord of the Rings: Conquest će biti prikazani u petak 20. juna na Spike TV-u, u “emisiji” GameTrailers TV sa Geoff-om Keighley-em.

Ovo saopštenje nam otkriva treći veliki projekat na kom se radi u glavnom štabu Pandemic Studios-a u Los Anđelesu, pored igara Mercenaries 2: World in Flames™ i Saboteur™, koje se paralelno razvijaju za Xbox 360™, PLAYSTATION®3 i PC platforms.

Za više informacija o igri The Lord of the Rings: Conquest, posetite: http://www.pandemicstudios.com/conquest

Leave a Reply