Relax · Video igre

Povratak u Narniju

Disney Interactive Studios je objavio detalje o igri The Chronicles of Narnia: Prince Caspian kompanije Disney/Walden Media

Svi oni koji žude da provedu dane u Narniji će moći to da učine 1.300 godina nakon događaja iz prve igre, u doba kada je ovoj zemlji potreban novi heroj. Disney Interactive Studio je objavio da će se igra The Chronicles of Narnia: Prince Caspian pojaviti u prodavnicama na leto 2008. godine, paralelno sa izlaskom istoimenog filma.

Razvojni tim Traveller’s Tales je zadužen za igru The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, u verzijama za igračke konzole i PC računare. Ova igra će provesti igrače kroz svet Narnije, računajući tu i potpuno novu lokaciju koja se neće videti u filmu. Ovaj naslov će moći da igraju jedan ili dva igrača u isto vreme, uz drop-in/drop-out opciju koja im omogućava da se proizvoljno uključe ili isključe iz započete partije. Bitke, nova prostranstva i zanimljive zagonetke koje se protežu i na događaje izvan filma, su prava stvar za gledaoce koji žele da budu dublje uvučeni u svet Narnije. Moguće je igrati u ulozi preko dvadeset različitih likova, uključujući tu sva stvorenja iz Narnije, i samog Princa Kaspijana. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian je nastavak igre The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe koja je osvojila prestižnu nagradu “Editor’s Choice” sajta IGN.com.

Igra The Chronicles of Narnia: Prince Caspian će se pojaviti za sledeće igračke sisteme: Microsoft Xbox 360®, Sony PlayStation®3, Sony PlayStation®3, Nintendo Wii, Nintendo DS™ i PC računare bazirane na Windows operativnom sistemu.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian je epska avantura koja će provesti igrače kroz poznate filmske predele Narnije i pritom im pružiti nezaboravno iskustvo.” izjavio je Craig Relyea, stariji potpredsednik globalnog marketinga u firmi Disney Interactive Studios. “Ljubitelji filma i knjiga će na pravi način doživeti svo uzbuđenje, bitke i likove iz sveta Narnije. Računajući tu i doživljaje koji neće biti prikazani u filmu.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian za Nintendo DS će pružiti igračima drugačije igračko iskustvo od konzolnih i PC verzija, pošto je osmišljena tako da iskoristi unikatne mogućnosti NDS-a. U ovoj akcionoj poteznoj RPG igri igrači će moći da istraže Narniju vodeći preko deset različitih likova. Kroz avanturističke i RPG elemente igrači će proći koristeći specijalne napade ostvarene preko DS-ovog ekrana koji reaguje na dodir, ili uz pomoć mikrofona. Narativni elementi će biti prikazani kao da zaista čitate knjigu. Prince Caspian za Nintendo DS je razvije od strane studija Fall Line Studio, koji je zaduženo specifično za igre za Nintendo u kompaniji Disney Interactive Studios.

Leave a Reply