Relax · Video igre

Star Wars Convention – Srbija

Pod sponzorstvom Computerland-a Star Wars konvencija ce se održati 19. juna 2011. godine, sa početkom u 11:30 sati, u Studentskom Kulturnom Centru, u Beogradu. Konvenciju organizuju Nemanja Ćalić, profesor engleskog jezika i književnosti i Vladimir Vesović, poznati autor domaćeg stripa, uz logističku podršku “Srećne galerije” SKC-a. Ulaz je slobodan!

U SAD se svake godine održava sličan događaj pod nazivom Star Wars: Celebrations. Takođe, i neke druge, mahom evropske zemlje imaju sada već dugu tradiciju obeležavanja filmske sage čija je popularnost počela 1977. godine i do danas nije prestala. Naprotiv, stalnim dodavanjem sadržaja celokupnoj priči, objavljivanjem novih knjiga, stripova, video-igara, serija i ostalih multimedijalnih sadržaja, koji odmah postaju prihvaćeni kao nova poglavlja u celokupnoj priči od strane obožavalaca, popularnost “Ratova zvezda” sve više raste, privlačeći i nove generacije.

Konvencija će sadržati pet predavanja o različitim aspektima “Ratova zvezda” (navedena su niže), potkrepljenim audio-vizuelnim materijalom (video snimcima, muzikom, kostimima, kolekcionarskim predmetima, knjigama i dr.), kao i nagradnim kvizom na kraju u kome ćete moći da testirate svoje znanje o Ratovima zvezda i osvojite vredne nagrade. Takođe, za vreme cele Konvencije, biće aktivna svojevrsna berza kolekcionarskih predmeta, gde posetioci mogu doneti delove svojih kolekcija za razmenu.

Kao poseban deo Konvencije, biće upriličena izložba radova škole i radionice crtanja stripa i ilustracije “Đorđe Lobačev” na temu “Ratovi zvezda”, kao i celodnevna angažovanost članova škole i radionice na crtanju na licu mesta. Tako posetioci mogu odneti kući crtež svog omiljenog lika iz “Ratova zvezda” koji će im nacrtati profesionalni crtači. Takođe, ako imate neki svoj crtež na ovu temu, slobodno ga ponesite, da i on bude deo izložbe.

PROGRAM KONVENCIJE:

Okupljanje učesnika i gostiju – 11:30
Dobrodošlica i uvodna reč – 12:00
Prijava takmičara za kviz
Predavanja:
1. Star Wars: Najveći moderni ep (Nemanja Ćalić)
2. Star Wars: Kolekcionarski univerzum (Predrag Dimitrijević)
3. Star Wars: Uticaji na sagu i uticaji sage (Dr Mladen Kalpić)
4. Otvoreni forum: Tamna strana “Ratova zvezda” (Predrag Dimitrijević i Slobodan Popović)
4. Star Wars: Svetlosna sablja – oružje koje život znači (mr Marko Aleksić)

 

Leave a Reply