Video igre

Dark Souls 2 konačno na PC-ju

Dark Souls 2 izašao je za PC uz jednomesečno zakašnjenje u odnosu na konzolne verzije ali nažalost, ni to nije pomoglo da Bandai Namco izbaci ostvarenje koje neće imati ozbiljnih problema.

Igrači tako prijavljuju ispadnje igre u Window i probleme sa kontrolama, između ostalog. Na sreću, Bandai Namco je svestan problema i radi na njihovom ispravljanju ali ne zna se kad će patch biti objavljen.

dark souls

Sa druge strane, oglasio se i moder Durante, autor DSfixa za prvi Dark Souls, koji nam je omogućio da menjamo rezoluciju u igri i još ponešto što nije bilo moguće jer je port urađen na brzinu. On je objavio GeDoSaTo mod za Dark Souls 2 koji u igru dodaje downsampling, post-processing opcije, mogućnost za detaljnije podešavanje ingame efekata ali i mogućnost modifikovanja tekstura.

Downsampling je inače tehnika koja podrazumeva da se igra renderuje u visokim rezolucijama a da se zatim ona skalira na maksimalnu rezoluciju višeg monitora, što je poželjno jer daje čistiji prikaz. Više informacija i link za download možete pronaći ovde.

Leave a Reply