Video igre

Ferrarijeva “igra” za vozače

Uskoro će Ferrarijevi vozači imati priliku da se oprobaju u najrealističnijoj simulaciji Formule 1 koja je pravljena samo za njih.

Mašina koji će pokretati ovu simulaciju teška je preko 200 tona, imaće deset mikroprocesora, 60 gb rama i biće sastavljena od 10 kompjutera. Zvuk koji će proizvoditi prolaziće kroz 3500 watt 7.1 saround sound sistem, a 3D slika biće prikazana kroz 5 flat monitora koji će pružati ugao vidljivosti od 180 stepeni.

Kako bi Ferrarijevi vozači imali pun ugođaj i doživljaj inžinjeri su otisli još dalje i napravili kabinu sa svom opremom za sliku i zvuk i još dosta toga, nalik je onima sa igračkih sajmova. Eksperti ocenjuju kako ovaj simulator veoma dobro simulira pokrete, sile, vibracije i zvukove te da je veoma blizu realnosti.

Naravno Ferrari nije pravio ovoliku mašinu da bi se njihovi puleni igrali na njoj nego da bi se što bolje pripremili za trke, naucili krivine, osetili stazu i tako bili ispred konkurencije. Koliko je ova “igračka” dobra videćemo po plasmanu Fellipea MasseAlonsa u sledećoj godini.

Leave a Reply