Video igre

FIFA 15 izgubila licencu za ligu!

Prethodnih godina navikli smo da u FIFA serijal dolazi sve više liga a da ih sa druge strane PES gubi. Međutim, EA Sports je taj koji je sad pretrpeo poraz.

EA Sports se igračima obratio otvorenim pismom u kome objašnjava šta se zapravo desilo: “FIFA fanovi, prethodnih nedelja otkrili smo vam neke sjajne stvari koje stižu u FIFA 15. Međutim, podjednako je važno da pomenemo i druge promene u odnosu na FIFA 14 a vezano su za lige i igrače. Danas vas obaveštavamo da zbog promena načina licenciranja u Brazilu ne možemo da postignemo dogovor sa tamošnjim klubovima. Iako se ovo neće dopasti mnogim našim fanovima, uspeli smo da zadržimo prava na nacionalni tim Brazila kao i brazilske zvezde u najvećim klubovima sveta. Ipak, za vas spremamo neverovatne vesti u vezi liga i licenci dok se bliži Gamescom 13. avgusta”.

Fifa 15

Gubitak brazilske lige verovatno i ne predstavlja preveliku štetu za igrače u Evropi ali definitivno može naškoditi prodaji igre u Južnoj Americi – pitamo se hoće li Konami zadržati prava na ove timove ili ne? Moramo priznati, nas ipak više raduje ova poslednja rečenica o neverovatnim vestima vezanim za lige i licence – da li je moguće da je EA Sports posle dugog niza godina ozbiljno poradio na ovom elementu i drastično proširio broj nacionalnih takmičenja? Ligi Srbije baš se ne bismo nadali ali možda postoje šanse da vidimo neke od naših klubova iako i oni kojima zbog dugovanja nije zabranjeno takmičenje, igraju očajno.

Leave a Reply