Video igre

“Halo 5” kao vremenski ograničena Xbox ekskluziva

Halo 5 multiplejer beta trenutno je u toku a kako piše u opisu ove verzije, Halo 5 je samo vremenski ograničena ekskluziva za Xbox One koja će se zatim pojaviti i na drugim platformama.

Da nije u pitanju nekakva glasina potvrđuje i autentičan screenshot opisa bete gde jasno piše: “Onlajn multiplejer i neke druge komponente zahtevaju Xboxo Live Gold. Ograničena ekskluziva, možda dostupna na drugim platformama.” Mnogi su ovo doveli u vezu sa Microsoft konferencijom zakazanom za 21. januar naredne godine gde će puno reči biti o PC gejmingu ali stvari nažalost nisu tako ružičaste.

Nešto nakon objavljivanja ove vesti oglasio se Aaron Greenberg iz Microsofta i rekao da je u pitanju bio samo loše definisan opis bete – tekst je trebalo da implicira da je beta dostupna samo na određeno vreme. Ne baš sjajna prodaja Xbox One konzole i činjenica da ova platforma ima vrlo malo ekskluziva dovoljan su razlog da Halo 5 zauvek ostane ekskluziva ovogo sistema ali sa druge strane, ne vidimo kako bi izlazak igre za PC poremetio te planove – naprotiv, potvrdio bi da Microsoft zaista ima nameru da nešto uradi za gejmere na ovoj platformi.

Leave a Reply