Video igre

Igra “The Sims 4” dobija u Rusiji rejting “18+”

Četvrtinu popularnog simulatora “The Sims 4” dobije u RF uzrasni rejting 18+ (zabranjeno je za decu). Rusija i ZND su prve zemlje, gde su za igre uveli uzrasna ograničenja, dok ESRB još nije odredila rejting, te je igra još uvek obeležena RP (rejting se očekuje).

Prema pretpostavkama Electronic Arts, igra je stekla toliko visoko uzrasno ograničenje zbog zakona „O zaštiti dece od informacija, koje škode njihovom zdravlju i razvoju“, jer je u procesu igre moguće modeliranje scena, zabranjenih za nepunoletne.

sims-4

Predstavnik Sims Debora Kostner je već saopštila da kompanija neće unositi promene u igru, jer je jedan od ključnih principa Sims izbor samog korisnika. Pružamo osnovu za modeliranje, sve ostalo zavisi od izbora i mašte igrača, – rekla je Kostner.

Vest o ograničenju „18+“ izazvala je nedoumicu i negodovanje obožavalaca Sims, jer grafika i animacija 4. dela će biti, prema mišlenju nekih, suviše detinjastom, naročito ako se uporedi s drugim igrama datog uzrasnog rejtinga, kao što su GTA 5 ili Outlast.

Leave a Reply