Video igre

Igrači uložili neverovatnih 55 miliona dolara u Star Citizen!

Star Citizen, svemirska simulacija ekskluzivno rađena za PC došla je do budžeta od preko 55 miliona dolara, saopštio je Cloud Imperium Games.

Ono što je impresivno u celoj priči jeste da su sav novac uložili sami igrači što je dovoljno da Star Citizen uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći projekat u istoriji planete koji je finansiran na ovaj način.

star

 

Vođa čitavog projekta Chris Roberts pokušao je da objasni svrhu ovog megalomanskog izdanja jer se mnogi boje da će se sve pretvoriti u fijasko: “Nekad me pitaju zašto još uvek prikupljamo novac, zar nam ovo dovoljno da bismo napravili igru?

Odgovor je da Star Citizen nije normalna igra. Ona se ne razvija kao normalne igre i nije finansirana kao druge igre. Ovo je nešto potpuno novo, nema izdavača. Ovo nije kapitalistička investicija gde se očekuje povraćaj novca za tri godine. Ovo nije igra koja se igra par nedelja i prepusti se zaboravu. Ne pravimo igru u tajnosti i svi radimo na tome da pravimo najbolju moguću igru.”

Roberts insistira na tome da je svaki dolar uložen u razvoj: “Finansiranje nam je omogućilo da odemo mnogo dalje nego što smo mislili da je to moguće 2012. godine. I dalje dobijate igru ali ona je mnogo bogatija zbog dodatnog finansiranja.” Inače, na igri trenutno radi impresivnih 280 ljudi a kraj razvojnog puta još uvek se ne nazire.

Leave a Reply