Video igre

Kako izgleda “PES 2015” na PS4 u odnosu na PC?

PC igrači ostali su vrlo razočarani činjenicom da Pro Evolution Soccer 2015 ima novi endžin samo u verziji za PS4 i Xbox One ali je Konami sa druge strane tvrdi kako razlike uopšte nisu toliko tragične. Mi smo ipak čitavu stvar proverili u praksi, direktno poredeći PS4 i PC verziju.

Kako bi poređenje bilo što preciznije, u obe verzije mi smo startovali meč između Reala i Barselone i to na default Konami stadionu, u isto doba dana, isto godišnje doba i uz iste vremenske uslove. Kao što možete po screenshotovima, najmanja razlika vidi se na samim fudbalerima – Xavi i Ronaldo izgledaju praktično identično u obe verzije, uz možda nešto čistije teksture na PlayStationu 4. Mnogo primetnija je razlika u osvetljenju – PC verzija ne samo da je neuporedivo loša kad je u pitanju realističnost prelamanja svetlosti već su iz nekog razloga boje totalno isprane pa igra zapravo deluje lošije nego PES 2014.

Ono što manje primećujete na screenshotovima jeste publika koja je na PS4 potpuno trodimenzionalna dok se na PCju pretvara u hrpu piksela, posebno nakon postizanja gola kad im igrač priđe. Dodajmo na to činjenicu da PS4 verzija ima međuanimacije (izmena igrača, predstavljanje ekipa) pa da dođemo do zaključka kako razlike nisu nimalo zanemarljive. Ipak, ako vam je za utehu, možemo da potvrdimo kako su obe verzije identične što se tiče samog gejmpleja. Kliknite na screenshotove za veće verzije – prva slika je uvek i PC a druga iz PS4 varijante!

16 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

23 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

33 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

42 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

52 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

63 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

72 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

82 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

9a ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

101 ScreenFun test: Koliko stvarno bolje izgleda PES 2015 na PS4 u odnosu na PC?

 

Leave a Reply