online gaming
Video igre

Kakva je sudbina igračkih konzola?

Microsoft bi po nekim analizama u naredne tri godine mogao da zapadne u finansijske probleme a ukoliko se to desi, prvi će stradati konzolni odeljak kompanije.

“Ta divizija kompanije biće prodata nekome kao što je Sony ili će biti drastično smanjena”, izjavio ja analitičar Adam Hartung za cenjeni Forbes magazin. “S obzirom da neće biti profita, Xbox divizija biće viđena kao problem u pokušaju spašavanja Windowsa a Microsoftovi lideri su odavno pokazali da ne znaju kako da povećaju profitabilnost konzolnog sektora. Microsoft zarađuje 75% novca od Windowsa i Officea. Od Xbox/Kinecta ne zarađuje se ništa a onlajn divizija gubi novac.”

online gaming

“Propast je već neminovna. U ovom trenutku ni novi direktor ne bi spasao Microsoft. Kraj priče. Ako budete investirali novac u Microsoft on će nestati, zajedno s kompanijom.” Ipak, nama se čini da je svet bez Windowsa bukvalno nezamisliv, a čak se i osporavani Windows 8 odlično prodaje. Sa druge strane, MS je već izgubio milijarde dolara na Xbox konzolama, pa se pitamo koliko će rukovodstvo kompanije to trpeti.

Leave a Reply