Video igre

Koliko će koštati novi Xbox i PlayStation?

Ugledna istraživačka kompanija Baird Equity na osnovu dostupnih informacija navodi da će obe konzole startovati s istom cenom ali i da će biti najavljene pre E3 sajma u junu.

Po njima, nema šanse da Sony ponovi grešku i ponudi novi sistem za 500 i 600 dolara, kao što je bio slučaj s PS3. Govoreći o rezultatima istraživanja, zaposleni u kompaniji Baird, Colin Sebastian je rekao: “Uzimajući u obzir krhko stanje igračkog tržišta, očekujemo da E3 u junu imati još veći značaj i da će verovatno ponuditi prvi uvid u sisteme nove generacije.

Naše provere ukazuju da će hardver biti napravljen većinom od vrhunskih PC komponenti uz hibridni fizički/digitalni model distribucije, bolje glasovne kontrole i motion senzore. Korišćenje PC arhitekture bi trebalo da ima mnoge prednosti – razvojni timovi brže će se upoznavati s novom tehnologijom a cena produkcije bi trebala da bude niža.

Takođe, biće lakše izgraditi onlajn servise i nuditi više sadržaja. Microsoftu će to dozvoliti da se bolje integriše s Windowsom 8 i Windows Mobile uređajima.” Sebastian veruje da će se PS4 pojaviti u oktobru a novi Xbox u novembru ove godine.

Leave a Reply