Video igre

Metro Redux tim nezadovoljan reakcijom igrača: Ako vam se ne sviđa, ne kupujte!

Od pojave nove generacije konzola zavladala je moda izdavanja novih verzija starih igara a toj ne naročito sjajnoj ideji priklonio se i 4A Games izdavši poboljšane verzije igara iz Metro serijala.

Metro 2033” i “Metro: Last Light” dobili su nove verzije koje poboljšavaju grafiku, gejmplej i integrišu sve DLCove ali igrači smatraju kako su sve ovo mogli dobiti i besplatno. “Mislimo da je 50% popusta za vlasnike originala sasvim fer uzevši u obzir koliko smo radili na rimejku koji donosi bolju grafiku i gejmplej”, saopštava 4A Games.

Oni priznaju da Metro: Last Light nije pretrpeo drastičnije promene ali da ipak to što su oni uradili nije bilo moguće dodati kroz neki patch. “Ako ste protiv apgrejda, to je OK. Ne očekujemo od vas da kupite Redux verziju. Odlučite sami da li je ovo vredno 12.5 evra i mi ćemo to poštovati. Nadamo se samo da shvatate kako smo želeli da nagradimo a ne da ekspolatišemo vlasnike stare verzije igre”.

Da li je 4A Games tim u pravu ostaje na svakom od nas da proceni, ali bes igrača je razumljiv – sve više je poboljšanih verzija ne tako starih igara (Sleeping Dogs je najnoviji primer) pa se čini kako razvojni timovi pokušavaju da na lak način dođu do novca umesto da se posvete razvoju potpuno novih naslova.

Leave a Reply