Video igre

Microsoft: Kinect će vas špijunirati, ali vam neće slati reklame ukoliko mu to ne dozvolite

Microsoft se pre nekoliko dana pohvalio kako će špijunirajući vlasnike Xbox One sistema prikupiti podatke o njima, koje će zatim moći da ustupi marketinškim kompanijama.

Iz MSa tvrde da stanje nije tako tragično, i da se priključeno podaci od špijuniranja korisnika neće deliti ili prodavati…osim ukoliko to sami ne dozvolite. “Mi smo posvećeni privatnosti korisnika i nećemo ih bombardovati reklamama osim ukoliko nam oni to dozvole”, poručuju iz kompanije. “Mi ne prikupljamo vaše informacije kako bismo ih prodali nekome”.

xbox one living room tv2 Microsoft pojašnjava: Kinect će vas špijunirati, ali vam neće slati reklame ukoliko mu to ne dozvolite

 

Ova izjava ne deluje preterano ohrabrujuće, jer Microsoft uopšte ne demantuje da će Kinect posmatrati igrače i zatim slati te podatke MSu. Takođe, očigledno je da će budući vlasnici ovog sistema morati dobro da čitaju sve što je napisano sitnim slovima, kako Microsoft ne bi imao prava da im šalje reklame. Ipak, reklama će biti – zvuči apsurdno, ali čak i ako platite Xbox Gold nalog, reklame će vam se prikazivati na Xbox Marketplaceu, što nije slučaj kod PS4. I pored svega, MS se nada dobroj prodaji i navodi da je interesovanje za Xbox One odlično.

Leave a Reply