Video igre

Need for Speed Hot Pursuit

Novi nastavak legendarnog serijala deluje kao vrlo prijatno iznenađenje.

Nažalost, Hot Pursuit je samo još jedna u nizu igara čiji se demo uopšte nije pojavio u verziji za PC (HAWX 2 i NBA 2K11 su  neki od poslednjih primera), pa smo se mi odlučili da isprobamo PlayStation 3 verziju.

Probna verzija sadrži policijsku poteru, ali i jednu klasičnu trku, koja se može aktivirati jedino u slučaju da je neko sa vaše friend liste takođe preuzeo demo.

U policijskoj poteri imate za zadatak da eliminišete četiri trkača za što kraće vreme, postavljajući metalne šiljke na put, pozivanjem policijskih blokada ili starim dobrim udaranjem od pozadi.

20927orig Need for Speed Hot Pursuit   naši utisci

Klasična trka nas je podsetila na stare NFS igre, što predstavlja veliki plus, a osećaj vožnje dosta podseća na Burnout, što nije čudno kada se zna da na igri radi Criterion Studios, koji je bio zadužen za ovaj serijal. To znači da  se gejmplej najlakše može opisati kao “pripitomljeni Burnout”, što se pre svega odnosi na značajno sporije izvođenje.  Gas do daske praktično nikada ne treba ispuštati, a jače krivine se mogu savladati proklizavanjem kroz iste, tako što ćete prethodno samo “liznuti” kočnicu. Kao i u Burnout, proklizavanje, vožnja u suprotnoj kolovoznoj traci ili vožnja u zavetrini vam aktiviraju turbo skalu, koja zatim omogućava kratkotrajno ubrzanje.

NFS Hot Pursuit E3 Screen Audi TT Need for Speed Hot Pursuit   naši utisci

Nismo sigurni kako će fanovi reagovati na to, ali nama se to ne čini kao značajan problem. Autolog funkcija je prisutna u demou i omogućava da uporedite svoja najbolja vremena sa vašim prijateljima. Kadgod su oni brži od vas, igra će vas obavestiti o tome i odmah će vam predložiti da pokušate da oborite njihove rekorde.

Criterionove igre izgledaju odlično, pa ni Hot Pursuit nije izuzetak od tog pravila. Grafika je zaista odlična, ali frejm rejt je zakucan na 30, umesto 60 fps-a.

vantage cop 5 copy 924x519 Need for Speed Hot Pursuit   naši utisci

Posle svega što smo videli, zaista sa nestrpljenjem očekujemo izlazak konačne verzije, koja je zakazana za 16. novembar.

Leave a Reply