Video igre

Nova Lara Croft

Franšiza Tomb Raider jedna je od najprepoznatljivijih u industriji video-igara. Ovaj serijal je od sredine devedesetih iznedrio brojne naslove koji su varirali po kvalitetu, ali jedno je sigurno – Lara Croft je postala ikona novog igračkog doba. Popularnost video-igre je toliko narasla da je i Holivud prepoznao Tomb Raider kao dobru osnovu za snimanje filmova u kojima je glumila niko drugi do Andželina Džoli, koja je savrešeno odgovarala liku Lare Croft. Međutim, novo doba donosi velike promene.

Kako možete videti sa slike, nova Lara Croft je neprepoznatljiva. Krvava je, mokra i deluje kao da će se nekom revanširati. Kome? Saznaćemo uskoro. Nova Lara biće glavni junak nove igre, nazvane Lara Croft Reborn, koja bi, po rečima razvojnog tima, trebalo da napusti dosadašnji koncept. Crystal Dynimics nam napominje da treba da zaboravimo sve što znamo o Tomb Raideru, ali i da se radnja vraća originalnoj priči. Posle jake oluje koja je raznela brod, voda je na obalu izbacila uplašenu mladu damu. Njen jedini cilj je da preživi!

Razvojni tim nije najavio kada će igra izaći, niti za koje je platforme planirana. Međutim, sudeći po dosadašnjim izdanjima, sigurno je da će izaći za PC, PS3 i Xbox 360. Kada? Mi nagađamo – na leto.

Leave a Reply