shield
Video igre

Nova SHIELD Android TV konzola donosi 4K zabavu svakom domu

NVIDIA je danas predstavila NVIDIA® SHIELD™,  prvu Android™ TV konzolu na svetu koja donosi video sadržaje, muziku, aplikacije i neverovatne igre u vaš dom.

 

“SHIELD će promeniti način na koji uživamo u digitalnoj zabavi kod kuće,” izjavio je Jen-Hsun Huang, predsednik i izvršni direktor kompanije NVIDIA. “Reč je o veoma moćnom, efikasnom i naprednom uređaju za kućnu zabavu koji donosi najbolje iskustvo korišćenja Android TV-a, a može se transformisati i u ozbiljnu gejming mašinu. Ovaj uređaj je napravljen za igru.”

shield

Napravljen za igru

 

SHIELD koji dolazi sa SHIELD kontrolerom napravljen je za napredan gejming i predstavlja jedinstvenu platformu koja ima pristup velikom broju sjajnih igara.

 

Kao prvo, više od 50 Android naslova koji su optimizovani za SHIELD biće  dostupni za preuzimanje, uključujući i AAA naslove poput Crysis 3, Doom 3®: BFG EditionT i Borderlands: TPS. Oni se mogu igrati na  žestokim brzinama zahvaljujući SHIELD Tegra X1 procesoru sa 256-jezgarnim GPU-om baziranim na Maxwell™ arhitekturi i 64-bitnom CPU-u.

 

Kao drugo, omiljeni AAA naslovi, uključujući igre na konzolama,  mogu biti strimovani uz pomoć GRID servisa za strimovanje zahtevnih igara. Uz pretplatnu cenu GRID će imati pristup za 50 naslova kao što su Batman: Arkham Origins, GRID 2 i Metro: Last Light Redux, sa dodatnim naslovima koji će biti dopunjavani svake nedelje.

 

Kao treće, GRID servis može biti korišćen za kupovinu i strimovanje novoobjavljenih AAA naslova poput Batman: Arkham Knight i The Witcher 3: Wild Hunt koji će biti dostupni kasnije u toku godine.

 

Velika podrška od strane developera

 

Neki od vodećih developera i izdavača igara su odlučili da podrže SHIELD i GRID servis.

 

“Neverovatna procesorska snaga Tegra X1 čipa nam je omogućila da prenesemo Doom 3: BFG na Android i jako smo uzbuđeni mogućnostima koje GRID donosi gejmingu.” – Tim Willits, studio director, id Software

 

“Ogromna snaga Tegra X1 procesora na Android TV platformi daje nam pristup daleko većoj publici i zadovoljstvo nam je da u partnerstvu sa kompanijom NVIDIA istražimo veliki broj uzbudljivih mogućnosti SHIELD-a kao što je recimo remaster klasičnog horora kao što je Resident Evil 5.” – Jun Takeuchi, managing corporate officer, CAPCOM

 

“SHIELD je definitivno stvoren za gejming i zahvaljujući Tegra X1 procesoru imamo igru kao što je The Witcher: Battle Arena na samom SHIELD-u. Uz GRID možemo da isporučimo nove hit igre fanovima istog trenutka.” – Benjamin Lee, The Witcher: Battle Arena lead producer, CDPROJEKT

 

Cena i dostupnost

 

SHIELD će biti dostupan od maja sa početnom cenom na tržištu SAD-a od $199 u paketu sa bežičnim kontrolerom. Opcioni dodaci uključuju dodatne kontrolere, daljinski upravljač i držač za vertikalnu orijentaciju konzole.

Specifikacije

 

Procesor                             NVIDIA Tegra X1 procesor sa 256-core Maxwell GPU uz 3GB RAM

Video karakteristike      4K Ultra-HD Ready sa 4K reprodukcijom i snimanjem do 60 fps (VP9,                                                      H265, H264)

Audio karakteristike      7.1 i 5.1 surround zvuk sa pass through mogućnostima preko HDMI

Audio reprodukcija visoke rezolucije do 24-bit/192kHz preko HDMI i USB

Upsample visoke rezolucije do 24-bit/192hHz preko USB

Skladišni prostor1            16GB

Wireless                             802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz i 5 GHz Wi-Fi

Bluetooth 4.1/BLE

Portovi                                Gigabit Ethernet

HDMI 2.0

Dva USB 3.0 (Type A)2

Micro-USB 2.0

MicroSD slot (podržava 128GB kartice)

IR Receiver (kompatibilan sa Logitech Harmony)

Igračke karakteristike    NVIDIA GRID striming servis

NVIDIA GameStream™

Težina i veličina                              Težina: 23oz / 654g

Visina: 5.1in / 130mm

Širina: 8.3in / 210mm

Dubina: 1.0in / 25mm

Leave a Reply