mirrors-edge-e3-2013-screen-2
Video igre

Novi Mirror’s Edge se neće pojaviti na PS3 i Xboxu 360

Patrick Soderlund iz EA objasnio je razlog zbog čega se novi Mirror’s Edge neće pojaviti na PS3 i Xboxu 360, navodeći da su ove konzole preslabe za viziju razvojnog tima.

“Biću iskren s vama: godinama unazad razmatrali smo novi Mirror’s Edge i imali smo male timove koji su pokušavali da naprave nešto od toga. Ipak, ništa se nije dešavalo dok se nije pojavila producentkinja Sara Jansson koja mi je prišla i rekla: ‘Slušaj, imam ideju kako bi ovo moglo da izgleda’. Ona nam je predstavila svoju viziju koja nas je toliko inspirisala da smo rekli ‘Ovo moramo odmah da napravimo”, otkriva Soderlund za CVG.

mirrors-edge-e3-2013-screen-2

“Interesantno je što ova igra može da se napravi samo na sledećoj generaciji konzola i to je kul. Meni se to svidelo baš zato što nije moguće na sadašnjoj generaciji sistema.” On otkriva kako je prvi Mirror’s Edge prodat u 2.5 miliona primeraka, a da se od njegovog ributa može očekivati još bolji rezultat. “Često jednostavno morate da sledite svoj instinkt i srce umesto da gledate ima li to smisla na papiru. Mislim da će naši fanovi biti srećni kad kažem da mi je drago što radim za kompaniju koja nam daju ovakvu priliku.” Mirror’s Edge očekujemo za PS4, Xbox One i PC, a tačan datum izlaska još se ne zna.

Leave a Reply