Video igre

NVIDIA GRID tehnologija pokreće Playcast cloud gejming servis

NVIDIA GRID tehnologija pokreće Playcast Cloud gejming rešenje za francuski Bouygues telekom

NVIDIA je danas objavila da NVIDIA GRID™ tehnologija pokreće Playcast cloud gejming servis koji je dostupan korisnicima francuskog fiksnog i mobilnog operatera Bouygues telekom.

Usluga je dostupna na televizorima za korisnikeBouygues Telecom’s Bbox Sensation set-top box-a, za trenutno igranje više od 50 naslova.

nvidia grid

“NVIDIA i Playcast su proizveli skalabilni cloud-gaming sistem visokih performansi za veliku grupu naših korisnika.,” izjavio je Franck Abihssira, šef odeljenja fiksnih sadržaja i usluga u Bouygues telekomu. “Bouygues telekom nudi inovativni gejming servis koji obezbeđuje sjajno iskustvo za naših 1.5 miliona korisnika.”

Serveri visokih performansi bazirani na NVIDIA GRID cloud gejming tehnologiji barataju sa svim obradama cloud gejming servisa. Playcast softver koristi se za strimovanje sadržaja iz data centara Bouygues telekoma.

“Bbox cloud gaming servis pozicionira Bouygues telekom na listu najnovijih gejming tehnologija,” izjavio je Phil Eisler, generalni direktor cloud gejminga u kompaniji NVIDIA. “Strimovanje igara je najlakši način za uživanje u video igrama na bilo kom uređaju, što je ujedno i način na koji će se video igre igrati u budućnosti.”

“Bbox games usluga bila je u upotrebi sto oko hiljada strimovanih sati od predstavljanja prošle godine,” izjavio je Guy de Beer, generalni direktor kompanije Playcast. “Ekspanzija sistema sa NVIDIA GRID hardverom omogućiće nam da spremno dočekamo maksimalno opterećenje tokom sezone praznika i kontinuirani rast tokom sledeće godine.”

Leave a Reply