Video igre

Održano nacionalno prvenstvo WCG Crne Gore

Poslednjeg vikenda avgusta meseca nakon nešto više od mesec dana priprema i održanih predkvalifikacija, grad Nikšić bio je domaćin nacionalnom finalu takmičenja World Cyber Games 2008. Crne Gore.

Takmičenje u pet kategorija odvijalo se u poznatom klubu „Gradska“, a tokom čitavog dana prostorom su defilovali mnogi navijači i igrači koji se u predkvalifikacijama nisu plasirali u finale sa željom da vide pobedničke taktike i saznaju ko će predstavljati reprezentaciju Crne Gore na svetskom finalu u Nemačkoj.

Pobede su se redjale i kako je dan odmicao lista reprezentacije se popunjavala imenima momaka iz različitih krajeva Crne Gore.

Grad Keln će u periodu od 5. do 9. novembra ugostiti sledeće takmičare:
Command&Conquer – Aleksandar Aleksić iz Budve,
FIFA 08 – Dušan Mugoša iz Podgorice,
Warcraft 3 Frozen Throne-Miloš Mitrović iz Herceg Novog,
Need for Speed – Danilo Šaranović iz Budve,
CS 1.6- Članovi klana“Selected“ iz Podgorice
Racković “hanbabz” Predrag
Racković “Gigi” Milos
Popović “smrtko” Ilija
Velasević “seven^” Milutin
Vuletić “Pandemonium” Nikola.
Aleksandar Aleksić i Dušan Mugoša su već predstavljali Crnu Goru prošle godine na svetskom takmičenju, održanom u Sijetlu, te se od njih očekuje da kao iskusni igrači, svetske lige ove godine Crnoj Gori donesu bodove u ukupnom plasmanu.
Nažalost niko iz Nikšića, grada domaćina ovogodišnjeg finala World Cyber Games Crna Gora nije obezbedio mesto u reprezentaciji, na veliko razočarenje mnogobrojne publike.
World Cyber Games(WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom nivou, već devet godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.
Sa 74 zemalja učesnica na prošlogodišnjem Grand finalu, World Cyber Games je nastavio trend rasta,a samim tim i širenja popularne gaming kulture, pa se može očekivati da će broj onih koji će se boriti pod zastavom svoje zemlje za slavu i bogate nagrade dostići rekordan broj.
Pod sloganom ”Više od igre”, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.
Za organizaciju ove manifestacije se i ove godine pobrinuo strateški partner i nosilac licence WCG-a za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru, kompanija Computer Land, kompanija Smart Vision, izvršni producent projekta, kompanije Samsung kao glavni pokrovitelj manifestacije i ANIP, Agencija za Nacionalne Integrativne Procese, koja je obezbedila uslove da se CS 1.6 kao jedina ekipna igra ove godine ubaci u zvanično takmičenje i omogućio put u Keln petorici najuspečnijih igrača, najpopularnije igre u Crnoj Gori.

Leave a Reply