srbija
Video igre

Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus!

Iako smo često lokacija zanimljivih sukoba i čega već još, video igre danas iz nekog razloga vrlo retko za lokaciju svog dešavanja biraju Srbiju. Ipak, nije uvek bilo tako!

Ipak, krajem devesetih godina zbog sukoba na Kosovu bili smo vrlo omiljena tema, o čemu govori i činjenica da su se upravo u tom periodu pojavile čak četiri vrlo značajne igre čiji se deo ili kompletna radnja dešavala u Srbiji.

srbija

The Operational Art of War II: Flashpoint Kosovo

Flashpoint: Kosovo je zvanična kolekcija scenarija za poteznu taktičku igru The Operational Art of War II a kao što pretpostavljate, bavi se ratnim sukobom na Kosovu 1999. godine, odnosno kopnenom invazijom NATO snaga na tadašnju Jugoslaviju o kojoj se zaista i pričalo u to vreme. Ova kampanja izuzetno je teška ukoliko vodite Vojsku Jugoslavije jer brojnost trupa ne predstavlja prednost s obzirom na to da NATO konstantno bombarduje položaje i drastično smanjuje pokretljivost jedinica. Praktično, ovo je borba za preživljavanje gde je najbolja stvar koju možete da uradite jeste da izdržite predviđenih 30 poteza uz lagano povlačenje i poneku diverziju, dok neprijatelj ne odustane.

52301 TheOperationalArtofWarIIFlashpointKosovo Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

 Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

Commandos: Beyond the Call of Duty

Originalni Commandosi bili su vrlo popularna igra krajem devedesetih godina prošlog veka a veliku pažnju u našim krajevima zadobila je ekspanzija Beyond the Call of Duty jer se jedna od misija odvija u Beogradu 1941. gde treba spasiti partizanskog majora Dragišu Skoplja pre nego što ga Nemci streljaju. Ono što ovu misiju čini vrlo zanimljivom jeste to što je smeštena u bombardovani zoološki vrt gde životinje slobodno divljaju pa to uz kombinaciju s brojnim SSovcima predstavlja veliki problem, posebno što će sirotog Dragišu (kog možete kontrolisati) lišiti života ako primete bilo šta sumnjivo.

c Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

c1 Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

F-16 Multirole Fighter

Ova igra iza koje stoji nekad vrlo popularna kompanija Nova Logic je borbena simulacija letenja a jedna od misija povešće vas i u Srbiju gde ćete kao NATO pilot ima zadatak da bombardujete nekakvu nuklearnu elektranu pored Pančeva a sve kako biste zaustaviti srpske ekstremiste čiju bazu ona napaja. NATO je u ovoj misiji zapravo na strani legalnih jugoslovenskih vlasti i jedina misija jeste da njima pomognete da povrate kontrolu nad zemljom.

f16 Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

f162 Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

Falcon 4: Allied Force

Bombardovati Srbiju možete i u ekspanziji za legendarnu simulaciju letenja Falcon 4: Allied Force gde intervenišete nakon sukoba Srbije s Albanijom i okolnim zemljama. U ovoj igri, Srbija je neverovatna vojna sila koja raspolaže stotinama modernih borbenih aviona i toliko je jaka da čak može da napadne i Italiju! Ova kampanja zapravo je strašno teška, baš zato što su naše snage toliko precenjene.

31default std Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

siop11b.velika Ovo su video igre s radnjom smeštenom u Srbiju: Epizoda Kosovski ciklus

Igara smeštenih u Srbiju bilo je još a njima ćemo se pozabaviti u narednom tekstu koji možete očekivati uskoro na screenfun.rs

Leave a Reply