Video igre

PES 2015 demo

Promocija ovogodišnjeg Pro Evolution Soccera zaista je užasna a vrhunac je svakako bila činjenica da je demo igre odložen u Evropi dana kad je trebalo da se pojavi.

Ipak, sad kad je igra zvanično pred nama (bez potrebe kreiranja azijskog naloga), možemo reći da su se crni oblaci pomalo razišli i da se možda nazire tračak sunčevih zraka. Prvo da napomenemo, Konami je zaista kaznio PC igrače ove godine pa se demo pojavio samo za konzole a mi smo konkretno probali PS3 i PS4 verzije koje su iznenađujuće slične!

pes-2015-demo

 

Grafički, obe verzije igre skoro su kao preslikane, izuzimajući višu rezoluciju na PS4 i bolje osvetljenje, što je svakako premalo u odnosu na vizuelni spektakl koji pruža FIFA 15. Sa druge strane, modeli igrača iz sedam uključenih timova zaslužuju samo pohvale.

Doduše, jadna prezentacija uvek je bila zaštitni znak PES serijala čak i u njegovo zlatno doba – serijal je uvek uspevao da to ispravi gejmplejom a on definitivno i ovog puta predstavlja najvažnijeg aduta. Dodavanje i driblinzi vrlo su bliski FIFA, možda čak i bolji, što je opet nešto što je subjektivan utisak. Čini se da je stepen kontrole zaista veliki a osećaj slobode pojačavaju i AI saigrači s obzirom da se kreću u skladu sa svojim pozicijama na terenu. Iskreni da budemo, najnegativnije utiske imamo jedino o kontakt igri koja je daleko iza FIFA 15, s obzirom da su kolizije vrlo nerealistične – igrači se odbijaju jedni od drugih i zbog toga je u PES 2015 demou mnogo teže uzeti loptu čistim uletanjem u putanju, bez klasičnih startova, što baš i nije realistično.

Izuzimajući prezentaciju (meniji su ponovo na nivou PS2 igre), PES 2015 gejmplejom može da parira FIFA 15, ali treba reći da su u pitanju dve poprilično različite igre – koje tek treba bolje da upoznamo.

Leave a Reply